Foto: enerrgizer
inšpiráciu som našiel na Vareche, minulý týždeň tu pribudol kopec krásnych receptov :-)...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...namočíme si judášove ucho, keď nezoženieme originál, môže byť aj huba :-)...
-
2
...a začína krájanie očistenej zeleniny, všetko nakrájame asi takto, prípadne inakšie...
-
3
...pokračujeme mäsom, morskou potvorou a tým uškom, ktoré sme si medzitým uvarili a vykrojili tú strednú tvrdú časť...
-
4
...poriadne rozpálime wok, pokiaľ sa rozpaľuje, tak si vo vode (asi 1dcl) rozmiešame solamyl (asi 2 ČL). Keď je wok horúúúci, dáme mu trošku repkového oleja (brat povedal, že ten je do woku najvhodnejší a staršiemu bratovi treba veriť), pridáme cibuľu, mäso a ucho...opekáme asi 216 sekúnd...
-
5
...pridáme ďumbier, kapustu, mrkvu...176 sekúnd, kalamáre, sójovú omáčku, čili a cesnak...asi 64 sekúnd
-
6
...soľ, čierne mleté korenie a solamyl rozmiešaný vo vode...148 sekúnd
-
7
...podávame na liste čínskej kapusty s ryžovými rezancami a jeme s veľkou chuťou asi 480 sekúnd...dobrú chuť
ja dávam pre takú autentickejšiu chuť sezamový olej, a robievam na masti. Tá znesie aj vyššiu teplotu. Ale týmto sa nesnažím tvoj recept "opravovať" :)), len sa zapájam, ako robím ja:) a samozrejme tvoj je bez jedinej chybičky:)!
A tak či tak - toto všetko sú len napodobneniny "číny", a tak, ako číňan nikdy nebude vedieť urobiť bryndzové halušky napr.ako my, tak ani my nikdy nepripravíme čínu tak, ako oni...
Každopádne, tvoju "čínu" Enerrgizer by som si dala hneď:))!
Hotove jedlo vyzera uzasne a urcite aj tak chuti.....
Niekedy ho teda skúsim.
Vďaka