Čína fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 18. februára 2011

inšpiráciu som našiel na Vareche, minulý týždeň tu pribudol kopec krásnych receptov :-)...

3-4
porcie
30 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 g, očistené
1 ks
100 g
1 ks
1 ks
3-4 strúčiky
4-5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...namočíme si judášove ucho, keď nezoženieme originál, môže byť aj huba :-)...

    Čína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...a začína krájanie očistenej zeleniny, všetko nakrájame asi takto, prípadne inakšie...

    Čína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pokračujeme mäsom, morskou potvorou a tým uškom, ktoré sme si medzitým uvarili a vykrojili tú strednú tvrdú časť...

    Čína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...poriadne rozpálime wok, pokiaľ sa rozpaľuje, tak si vo vode (asi 1dcl) rozmiešame solamyl (asi 2 ČL). Keď je wok horúúúci, dáme mu trošku repkového oleja (brat povedal, že ten je do woku najvhodnejší a staršiemu bratovi treba veriť), pridáme cibuľu, mäso a ucho...opekáme asi 216 sekúnd...

    Čína (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pridáme ďumbier, kapustu, mrkvu...176 sekúnd, kalamáre, sójovú omáčku, čili a cesnak...asi 64 sekúnd

    Čína (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...soľ, čierne mleté korenie a solamyl rozmiešaný vo vode...148 sekúnd

    Čína (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...podávame na liste čínskej kapusty s ryžovými rezancami a jeme s veľkou chuťou asi 480 sekúnd...dobrú chuť

    Čína (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@marienka44 keďze som mäso nemal v marináde, tak som do nej nemohol dať škrob a preto som ho pridal do woku len na zahustenie, olej som nemohol zliať, lebo som ho dal tak málo, že po orestovaní mäsa tam už vlastne ani nebol...a pokiaľ ide o suroviny, každý môže a asi aj používa trošku iné...ale ak si myslíš, že len jeden spôsob prípravy číny je správny, tak ťa ubezpečujem, že to tak nie je :-) veľmi dôležité je, v akom poradí do woku pridávaš suroviny...podľa dĺžky tepelnej úpravy...
a marienka44 - ešte niečo - už tu bola diskusia o "číne", a mrazenej zelenine - ak nemám doma čerstvú zeleninu, tak čínu robiť proste nejdem...pretože to potom nie je čína, ale nejaké soté... a ďalšia vec - zelenina sa nemá robiť pomaly na slabom ohni, ale na prudkom a rýchlo.
A tak či tak - toto všetko sú len napodobneniny "číny", a tak, ako číňan nikdy nebude vedieť urobiť bryndzové halušky napr.ako my, tak ani my nikdy nepripravíme čínu tak, ako oni...
Každopádne, tvoju "čínu" Enerrgizer by som si dala hneď:))!