Obrátené rezne fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 9. januára 2011
Obrátené rezne (fotorecept)
Foto: dorisa

Dnes sme mali slávnostnú večeru. Dcéra našla tento recept niekde na nete a hned som ho aj zrealizovala. Chutil všetkým.

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 ks
2-3 PL
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne naklepeme, osolíme okoreníme a potrieme horčicou. Necháme odstáť.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmiešame si vajíčka a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne obaľujeme najprv v strúhanke a to tak, že prstami ju vtlačime do mäsa.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom mäso namočíme vo vajci .....

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    .....a dáme na panvicu s horúcim olejom vypražiť. K jedlu sme mali v šupke uvarené zemiaky,ktoré som potom po olúpaní opražila.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

matased
teda, toto ma naozaj zaujalo, vyzerajú výborne!!!! Ukladám
danculka
Poznám ich, ale robim ich hovädzie a tie sa potom ešte naparujú,ale tieto tvoje kuracie sa nemusia,sú rýchlo hotové, vyskúšam...
ketty3811
určite výborné,tiež poznám z hovädzieho,ale tieto sú super rýchle.Ukladám a určite čoskoro vyskúšam.:-)
tinca
ja ich robím bravčové ,bez horčice a po opečení ich ešte so zvyšnou šťavou zapekám v rúre. Boli tu už pridané, ale v malej obmene. Je to výborné jedlo.
jerica
@dorisa známy receptík , pekne sa podarili , ja tiež ich robievam z hovädzieho kuracinka je dobrá inšpirácia, zaujal ma ten perfektný kleposekáč , ešte som taký nevidela, jedným klepnutím máš rezník na placku:-))
dorisa
erica, ja som tiež už počula o takýchto rezňoch,a akedže nemám velmi rada nové veci v kuchyni, tak som si myslela,že nebudu chutné, ale dcera ich najprv robila v zahraničí,a ked sa jej páčili, tak som aj ja urobila pre mna novinku. A sekáčik: to vyrábaju tu skoro u nas v Horných Hamroch, ja mam doma dva rovnaké, lebo aj priatel si doniesol ,aj ja mám. Je to "nezmar"
jerica
@dorisa ináč z kuracieho môže byť chutnejšie, ľahšie, ale len že recept poznám z hovädzieho , kleposekáč na foto ma skôr zaujal ako to čo je naservírované , nemá chybu:-)) Je to fakt u nás vyrobené nie dovezené z číny?
marta5
Dobry den,ja som ich vcera robila,s troskou obmenou,boli bravcove a dala som ich podusit a potom zapiect do rury,vsetkym velmi chutilo
1956
Sú výborné, poznám ich už niekoľko rokov.Tiež ich niekedy najprv podusím a dám zapiecť. Zvykla som si vysmážať rezne a všetko čo sa smaží na panvici na hlbokom pekáči v elektr.rúre. Miniem menej oleja, nepripaľuje sa ,a hlavne na jeden raz dám 8 až 10 rezňov.
dorisa
@jerica , je to pravý socialistický slovenský výrobok(bývalý Sandrik)
a asi z dobrej firmy,lebo ju kúpili zahraniční majitelia.Sekáčik vyrábali len pre znamych a tak okolo, nepredával sa,podla mojich vedomostí. @1956 , To som na skúšku robila, ak sa osvedčia ,tak rezne budem robit podla teba.
bozulka
@dorisa , môj prvý recept na Vareche bol podobný,až teraz som zistila,že nebol zverejnený tak som ho posunula,uvidím či sa objaví.Ja ich robievam dosť často. @Jarka , taký tlčik mám 35 rokov /doniesol mi ho manžel z býv.ZSSR/ a je stále ako nový hoci je často používaný.Rada s ním robím len je trošku ťažší.
honestka
aj my sme ho mali vtedy vraj po znamosti. nevedela som, ze sa nepredaval a bol oblubeny aj preto, ze bol naozaj velmi ostry a tak sa hodil na sekanie velmi dobre.iba rucku som mala inu a pri nasom zabaveni bytu komusmi vraj zmizol/
dorisa
@bozulka , určite na vareche podobný recept ,aj bol, ale ved sa nejedná o originalitu, lebo to by sme nemohli žiadne recepty sem dávať, že? A aj to sa stáva,že nezverejnia nejaký recept? Rada si pozriem aj ten tvoj,ak ho zverejnia.@honestka ,(skoro som ta premenovala na hosteska), tak ti je za tlčikom aj smutno. A dnes som ostatné rezne spravila, dala som do vajcej aj zvyšné bielka, čo mi zostali z pečenia bábovky a urobila som ryžu- no mňam!!!!!!!!!!
jaja53
dobry ,sikovny recept,ja som to robievala z hovedzieho.Tak si ho ukladam :) dik. A take sekaciky manzel spravil vela ,za totality po strojarniach muzi vymyslali.Tiez moj mam uz 36 rokov. A je stale ako novy.
elisticka
Vlasti vidis ako som nasla super tvoj receptik zrovna som kupila prsicka tak ich urobim ako ty vyzeraju mnamkove:-)))
bozulka
@dorisa , nie je ešte uverejnený,nevadí,robíš to ako ja len keď naklepem mäsko potriem česnekom roztlačeným so soľou a nechám chvílku odpočinúť,Už len vysmážam ako ty.Keď máte radi česnek je to výborné a zase iné.
garanco
Kuracie som ešte nerobila, vyskúšam! Môj otec hovorieval, že s kuraťa aj kostičky stačí poobhrýzať a máš potešenie v brušku.
bejda7
Dnes sme robli rezne,pár sme vyskúšali po tvojom...no mäkké ako vatička,mňam,mňam!Ale však ma poznáš pre rezeň v trojobale by som si dala aj koleno vŕtať:))
hviezdickaz
toto su vyborne rezne,my ich pozname pod nazvom madarske a robievame ich z hovadziny/ obcas aj z bravcoviny/
havino
poznala som ich pod nazvom madarske,boli z hovadziny a šťavou z kečupu a horčice, potom som si sama,akosi vylepšila a nie som sama, že ich robim už len z bravčoviny,alebo kuraciny a to sposobom obalovania naopak, vypražim, do pekača, kde podlejem vyvarom, vodou, vegetou, čo mam, pripadne trošku horčice, davam slaninku na vrch, cibulu pomedzi, šťavička z nich výborná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia