Foto: kukulienka71
...inšpirovala som sa receptom na kórejskú grilovanú dobrotu - Bulgoki. Na rýchlu prípravu hovädzieho mäsa je najlepšie použiť sviečkovicu,pretože je veľmi jemná a krehká. Zobraziť celý popis...inšpirovala som sa receptom na kórejskú grilovanú dobrotu - Bulgoki. Na rýchlu prípravu hovädzieho mäsa je najlepšie použiť sviečkovicu,pretože je veľmi jemná a krehká. Ja som ju nahradila dobre odležaným kusom roštenky,ktorú som marinovala v pikantnom náleve 24h,čím sa mäso ešte zjemnilo. Najvhodnejší spôsob prípravy je na grile,sezóna začína...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté mäso sa snažíme nakrájať na čo najtenšie rezne a potom širšie rezance. Hrušku očistíme,zbavíme jadrovníka a zmixujeme alebo postrúhame najemno,dáme do misy,v ktorej budeme mäso marinovať. Použijeme len vňať jarnej cibuľky,nakrájame ju na tenké kolieska,takisto chilli papričky,cesnak popučíme. Pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne marinádu premiešame. Vložíme do nej kúsky mäsa a necháme min.30 min odležať,najlepšie až 24 hodín v chladničke.
-
2
Tesne pred konzumáciou silne rozhorúčime panvicu(v lepšom prípade gril) a mäso pomocou klieští naberáme z misy priamo k opekaniu, nimi ho aj obraciame a z každej strany opekáme pár minút,krásne do červena. Vhodná príloha je dusená ryža a hlávkový šalát. Mäso som vôbec nesolila,ale sójová omáčka obsahuje soľ. Boli sme s týmto jedlom veľmi spokojní,určite ho budeme pripravovať v lete často.
opekáme prudko pár minút..hovädzinku..??a to bude aj pre starecké zuby..??bo ak áno-taká rýchľovka sa mi ľúbi..
moja skúsenosť vraví-že za dlhší čas sa domäkka spraví..
ber ma zhovievavo..devečko..:-)
pridávam link, stačí si vybrať, či na gril kameň položiť, elektrický aj stolový :-) www.google.sk/search?q=l%C3%A1vov%C3%BD+kame%C5%88+na...
Ďakujem @2010 aj ostatným za informácie o ovocí. Stále sa človek na Vareche niečo naučí. Čo je super.