Pikantné hovädzie ako minútka

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 2. mája 2014

...inšpirovala som sa receptom na kórejskú grilovanú dobrotu - Bulgoki. Na rýchlu prípravu hovädzieho mäsa je najlepšie použiť sviečkovicu,pretože je veľmi jemná a krehká. Ja som ju nahradila dobre odležaným kusom roštenky,ktorú som marinovala v pikantnom náleve 24h,čím sa mäso ešte zjemnilo. Najvhodnejší spôsob prípravy je na grile,sezóna začína...

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 dkg
2 PL
5 PL
1 PL
1 PL
1 ks (vňaťová cibuľka)
1 ČL
6 ks
1 ks
2 strúčiky väčšie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté mäso sa snažíme nakrájať na čo najtenšie rezne a potom širšie rezance. Hrušku očistíme,zbavíme jadrovníka a zmixujeme alebo postrúhame najemno,dáme do misy,v ktorej budeme mäso marinovať. Použijeme len vňať jarnej cibuľky,nakrájame ju na tenké kolieska,takisto chilli papričky,cesnak popučíme. Pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne marinádu premiešame. Vložíme do nej kúsky mäsa a necháme min.30 min odležať,najlepšie až 24 hodín v chladničke.

    Pikantné hovädzie ako minútka - obrázok 1
  2. 2

    Tesne pred konzumáciou silne rozhorúčime panvicu(v lepšom prípade gril) a mäso pomocou klieští naberáme z misy priamo k opekaniu, nimi ho aj obraciame a z každej strany opekáme pár minút,krásne do červena. Vhodná príloha je dusená ryža a hlávkový šalát. Mäso som vôbec nesolila,ale sójová omáčka obsahuje soľ. Boli sme s týmto jedlom veľmi spokojní,určite ho budeme pripravovať v lete často.

    Pikantné hovädzie ako minútka - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
no tak toto je uz uuuplne ine kafe :-), vyzera to super, mala som cosi podobne v plane na zajtra, ale kedze som nasla v obchode zelenu sparglu, neodolala som, za chvilu bude po sezone, maso pocka
teda az na tu hrusku :-) co by na to povedalo jablko?