Foto: js9mxd
Tento druh gulášu som objavil minulí týždeň po príchode zo zamestnania, keď som nemal veľa času a bol som hladný ako vlk.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
420 ml |
|
420 ml |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
trochu |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
štipka |
|
1 strúčik |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Pokrájanú cibuľu opražíme na masti do sklovita, pridáme mletú papriku a na kocky pokrájané mäso. Ak sa mäso zatiahne podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme do polomäka. Potom osolíme a okoreníme a zároveň pridáme konzervu šampiňónov a dusíme.
- 2
Keď sa nám zdá mäso skoro uvarené, pridáme nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú. Na záver pridáme konzervu fazuľky a necháme prejsť varom.
- 3
Pred dokončením zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Hustotu prispôsobíme podľa chuti (já mám rád hustejšiu). Na záver dochutíme vegetou, rozmačkaným cesnakom a majoránom. Cesnak a majorán už nevaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu