Vianočné medovníky

matus113 - fotkamatus113, 23. decembra 2009
Vianočné medovníky
Foto: matus113

Vianočné medovníky z domácej kuchyne

100 minút
príprava
7 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
170 g
50 g
2 ks
1 PL
3-4 PL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Všetky uvedené ingrediencie spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Dobre vymiesené cesto dáme do potravinovej fólie a dáme odpočinúť do druhého dňa do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň cesto položíme na pomúčenú dosku a rozvalkáme na hrúbku asi 5 mm. Výkrojkami vykrajujeme medovníky rôznych tvarov. Pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do trúby na asi 7 minút.

  3. 3

    Keď ich vytiahneme, ešte horúce ich potrieme vyšľahaným vajíčkom, aby boli pekne lesklé. Medovníčky si môžeme ozdobiť dekorovacími tubičkami.

Diskusia k receptu

Vymazať
klekipetra
Ja nie. My doma nemáme trúbu a múke, cukre, ... sme si mysleli, že to pri pečení medovníkov nie je ingrediencia ale surovina.
A medovníky sa natierajú vajíčkom pred pečením!
Pekné Vianoce všetkým Vareškárom.
Vymazať
rela
@klekipetra , keď chceš niekoho zosmiešňovať, tak si najskôr prečítaj po sebe tie hlúposti čo si napísala - múke, cukre! :((




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia