Foto: ancicka
Tieto rezy piekla ešte moja mama a recept som zdedila od nej.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 cesto: | |
300 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1/4 čl |
|
1/2 dl |
|
2 cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
5 Pl |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
na koláč |
|
|
Postup
-
1
1. cesto zahnetiem podľa ingrediencii v miske.
-
2
na doske ho výhnetiem na hladko.Keby bolo redšie tak dohnetiem múky,aby bolo ani moc tuhé,ale ani mäkké.Rozdelím napoly a vyvaľkam na veľkosť plechu.
-
3
Uložím na pomastený plech a popichám vidličkou.Pečie sa pri teplote160°C asi 5-7 min.Dávam pozor aby sa nespálil.Cesto je tenké ,tak sa skoro upečie.
-
4
2.cesto: vyšľahám piškotu a na plechu vyloženom papierom upečiem.
-
5
Zmäknuté maslo dobré vyšlaham s pr.cukrom.
-
6
Z múky, mlieka ,vanilky ,žltka a cit.kôry uvarím hustu kašu.
-
7
Po vychladnúti kaše zmiešam s maslom a poriadne vyšľahám.
-
8
Plnku rozdelím napoly a naplním.Tmaví,svetlý a tmavý plat.
-
9
Vrch koláča polejem čokoládou a ozdobím pokrajané rezy.
Diskusia k receptu