neviem ako sa to povie po slovensky ale v chorvačtine su to ligne,v taliančine calamari-hlavne su to neake morske priserky straaaaaaaaaasne dobreeeeeeeee!!!!!!!zbožnujem morske ryby,všetky Zobraziť celý popisneviem ako sa to povie po slovensky ale v chorvačtine su to ligne,v taliančine calamari-hlavne su to neake morske priserky straaaaaaaaaasne dobreeeeeeeee!!!!!!!zbožnujem morske ryby,všetky prišerky,a žraloka čerstveho vytiahnuteho z mora vacšinou pečene na grile(to ma na starosti moj muž)
Postup
-
1
česrtve ligne pravdepodobne na Slovensku nemate,ale aj tak su lepšie zmrznute pretože čerstve ked sa upecu su ako guma(to ma naučil muž tu v Chorvatsku)takže ak budete v Chorvatsku a v reštauracii vam povedia že su ligne čerstve vytiahnute z mora neverte im(všetci maju ligne zmrznute-su lepsie!!!!-tak isto aj chobotnica)ale vratme sa na moje ligne
-
2
očistene a umyte ligne naolejujeme upečieme (najlepšie na grile ale možeme aj na panvici)z obydvoch stran.podavame so zemiakovym šalatom alebo uvarenymi zemiakmi.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Podľa všetkého by sa to malo po slovensky správne volať "kalmáre", ale v slovníku som to nenašla. Kalamáre sú nádobky na atrament, ale veď aj "ligne" sú také atramentové nádobky, no nie? ;)
Treba pamätať na to, že sa čerstvé nesmú pripravovať dlhšie ako 2 min. alebo aspoň 2 hodiny, lebo budú gumové. Takže nič medz 2 min. a 2 hodinami.
varecha.pravda.sk/recepty/salt-pepper-squid/19731-recept....