Foto: pn
neviem ako sa to povie po slovensky ale v chorvačtine su to ligne,v taliančine calamari-hlavne su to neake morske priserky straaaaaaaaaasne dobreeeeeeeee!!!!!!!zbožnujem morske ryby,všetky Zobraziť celý popisneviem ako sa to povie po slovensky ale v chorvačtine su to ligne,v taliančine calamari-hlavne su to neake morske priserky straaaaaaaaaasne dobreeeeeeeee!!!!!!!zbožnujem morske ryby,všetky prišerky,a žraloka čerstveho vytiahnuteho z mora vacšinou pečene na grile(to ma na starosti moj muž)
Postup
-
1
česrtve ligne pravdepodobne na Slovensku nemate,ale aj tak su lepšie zmrznute pretože čerstve ked sa upecu su ako guma(to ma naučil muž tu v Chorvatsku)takže ak budete v Chorvatsku a v reštauracii vam povedia že su ligne čerstve vytiahnute z mora neverte im(všetci maju ligne zmrznute-su lepsie!!!!-tak isto aj chobotnica)ale vratme sa na moje ligne
-
2
očistene a umyte ligne naolejujeme upečieme (najlepšie na grile ale možeme aj na panvici)z obydvoch stran.podavame so zemiakovym šalatom alebo uvarenymi zemiakmi.
Podľa všetkého by sa to malo po slovensky správne volať "kalmáre", ale v slovníku som to nenašla. Kalamáre sú nádobky na atrament, ale veď aj "ligne" sú také atramentové nádobky, no nie? ;)
Treba pamätať na to, že sa čerstvé nesmú pripravovať dlhšie ako 2 min. alebo aspoň 2 hodiny, lebo budú gumové. Takže nič medz 2 min. a 2 hodinami.
varecha.pravda.sk/recepty/salt-pepper-squid/19731-recept....