
Bryndza
Prikladam recept na bryndzu, ako som sa ju naucila robit. Recept som nasla v knihe...

Višňová štrúdľa
Recept na višňovo-makovú alebo višňovo-orechovú štrúdľu. Zdedený po babičke a tak je jasné, že je...

Čokoládová kocka a la sacher
Do vodného kúpeľa dáme rozpustiť čokoládu, maslo, vodu a práškový cukor. Keď je všetko...

Plnené kuracie mäsko
Inšpiráciu na toto jedlo mi dala moja dcera, ktorá žije v Taliansku. Neviem, či...

Fazuľovica s kyslou kapustou
Tanier výbornej teplej polievky dobre zahreje a zasýti všetkých členov rodiny. Naša fazuľovica s kyslou kapustou...

Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami
U nás doma milujeme toto jedlo... Rýchlo sa urobia halušky, udusí kapusta, prešpikuje mäsko...

Škoricové rolky
Pridávam aj niečo sladké, ochladilo sa nám a k čajíku ako stvorené. A tá vôňa...

Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...

Gyros korenie
Uvedené suroviny na elektrickom kávovom mlynčeku ešte premelieme. My robievame dvojitú dávku naraz. Kto nechce...

Tekvicový džem
Dostala som tekvicu a nevedela čo s ňou, tak som vyskúšala toto..............

Jablkový koláč s karamelom
Stáli mi jabĺčka v oblôčku, tak som z nich upiekla koláčik. Vyrazili sme aj na...

Palacinky Gundel
Z vajec, mlieka, múky a oleja vymiešame palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.

Šunková ruža (ozdoba obložených mís, servírovaných jedál)
Na jednej oslave ma zaujala takáto nenáročná ozdoba na obloženej mise.

Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek)
Výborný chlebík z dedinky môjho manžela, kde ho gazdinky pečú vo velkej peci....

Dusené kuracie prsia s horčicovou omáčkou
Maródujem, "túlam" sa po svojích fotkách a zabíjam čas písanim receptov. Dúfam, že vás tým neotravujem....

Anjelské očká
Zo všetkých surovín na cesto vytvoríme bochník, ktorý zabalíme do fólie a uložíme aspoň...

Jágere - Jágerrecht (fotopostup)
V našich nádherných Slovenských revíroch vari ani nie je poľovnícka chata ktorá by nepoznala vôňu tohoto...

Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....

Zapekané zemiaky s kyslou smotanou
Obmena klasických francúzkych zemiakov, ktoré sme odjakživa robievali iba so sladkou smotanou. Po vyskúšaní tejto...

Jablkový koláč so škoricou a s mandľami
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč keď vás prepadne chuť na sladké... Recept mi odporučila jedna moja...

Šťavnatý bažant
Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako...

Zapekané palacinky na slano
Jedného dňa som dostal chuť spraviť si palacinky na slano, tak som navštívil Varechu nabral inšpirácie...

Obrátený slivkový koláčik
Tento rok bolo dosť sliviek. Do koláčika však možno použiť akékoľvek šťavnaté sezónne ovocie.

Rizoto z mäsa z polievky
V polievke som mala veľa mäsa aj zeleniny, z časti som urobila rizoto, také obyčajné...

Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...

Huspenina - Studenô
Toto je môj najobľúbenejší zákusok. Pre mňa zákusok je kus údeného. A koláč kus pečeného...

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Lákavé rezy - Bounty
Tento zákusok mi raz prišiel mailom od kamarátky a okamžite ma na pohľad zaujal. A po...

Kysnutý slivkový koláč s posýpkou
Jemná chuť cesta s acidofilným mliekom, ktoré mu dodáva výbornú chuť. Slivky už dozrievajú, ...

Losos s grilovanou zeleninou
Veľmi dlho som nemala odvahu pripraviť lososa. Rybka sa mi zdala príliš fajnová a pomerne drahá na...