Foto: ketty3811
V Metre som natrafila na pečeň z vykŕmenej husi, tak som sa rozhodla vyskúšať ju urobiť.
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si husaciu pečeň a husaciu masť.
-
2
Pečeň vložíme do mlieka a necháme niekoľko hodín odležať.Ja som nechala cez noc.
-
3
Potom ju osušíme a vložíme do husacej masti,tak aby bola ponorená.
-
4
Necháme pomaličky bublať asi pol hodiny.Potom vypneme,prikryjeme a necháme postať ďalšiu polhodinku.Medzitým si očistíme jablká,ktoré nakrájame na mesiačiky.
-
5
Opečieme ich na troške husacej masti.
-
6
Pečeň vyberieme,osolíme,okoreníme a nakrájame na plátky.Podávame s výbornymi jablkami a chlebom.
-
7
Zvyšnú masť natierame na chlieb,posypeme cibuľkou a pojedáme.:-)
krásny a perfektne spracovaný recept-
dobre už bolo..:-)
už negágajú husi na dedine nikde naokolo..
strávila som pri nich detstvo-vo voľnom čase chodiť pásť...
dala by som si:pečienku i dobrú masť..
oooo...sladké detstva spomienkovo...