Granadiersky pochod

tinca - fotkatinca, 11. októbra 2011
Granadiersky pochod
Foto: tinca

Stará klasika, už ich tu bolo pridaných viac, dnes pridávam ako ho robím ja.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks veľké
po 1/2 ks
1 ks väčšia olúpaná
1 ks väčšia
1 hlavička
3x4 kocka
2 PL
1 ks čerstvá malá
1,5 KL
1 KL
1/2 KL
1 KL
1 KL
1 PL nasekana
3/4 šálky čajovej




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme cibuľu, cesnak, papriku, zemiaky,chilli papričku. Cibuľu, cesnak, chilli papričku nakrájame na kocky. Rajčinu po zbavení šupky tiež. Zemiaky nakrájame na stredne veľké kocky a papriku na pásiky. Na kocky pokrájame aj slaninku.

  2. 2

    Slaninku vyškvaríme do ružova, pridáme bravčovú /domácu/ masť na ktorej opražíme cibuľu do sklovita. Potom pridáme cesnak, nepražíme dlho, aby nezhorkol, pridáme papriku, chilli papričku a rajčinu. Chvíľu pražíme. Dáme bokom z ohňa pridáme koreniny, zemiaky a celú rascu. Všetko podlejeme cca 2 dcl vody. Osolíme podľa chuti. Za občasného miešania uvaríme domäkka. Fliačky uvaríme s pár kvapkami oleja a trochou soli al-dente,scedíme ich.

    Granadiersky pochod - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky trošku necháme vychladnúť, mierne popučíme, pridáme majoránku a čerstvú petržlenovú vňať. Zmiešame s fliačkami. Ja mám rada viac zemiakov čiže ja dávam pomer zemiaky:fliačky 2:1.

    Granadiersky pochod - obrázok 3
  4. 4

    No a môžeme podávať. Mne chutí granadier najviac s kyslou uhorkou. Dobrú chuť!

    Granadiersky pochod - obrázok 4
  5. 5

    Ešte si dovolím sa pochváliť, že som na meniny dostala flambovač, takže už nemusím rajčiny spariť, ale ich oflambujem a výborne sa olúpu. Taktiež som dostala valček na plech,chcela som tento menší, lebo väčšinou pečiem na menšom plechu. Ten flambovač je super vec!

    Granadiersky pochod - obrázok 5

Diskusia k receptu

alexola
@Tinca , krásna lákavá fotka k receptu, keby nemám navarené na zajtra, tak by bol granadír :))
3sandra3
je krásny,,,už len zobrať vidličku a vkladať do úst :-)
dorisa
Granadír máme aj my doma radi. Robievam iný. Krásna fotka.
tinca
@alexola , Sáška ešte zostalo, bude aj na zajtra,hoci čerstvý je naj..
palokuchki
Aj my mame granadir velmi radi. Robievam inak, ale vyskusam aj podla teba. Dostala si krasne darceky, tak mozes santit v kuchyni. To uvodne foto je velmi pekne.
bojar
granátnici spolu somnou by nesúhlasily, nepatria tam žiadne papriky ani paradajky
sneica
pekne foto vyborne jedlo ja lubim z kyslou uhorkou ale aj z cviklou ci calamadou.... a takisto super darceky...ten flambovac paraaada...
verka1
vyzerá to dobre, ale nenazvala by som to granadírom. Ja som tiež experimentovala a okrem klasiky som pridala huby, ale nič viac. Dík za inšpiráciu, skúsim aj takéto jedivo, všetko je tam super.
evkalibka
tiež si myslím že klasika je naj..., ale sto ľudí, sto chutí
tinca
oponentom odkazujem, že ja robím tiež aj aj bez papriky a rajčiny, teraz som robila takto a bol výborný. Je tu veľa jedál pridávaných, ktoré sa vymykajú pravidlám toho-ktorého jedla a chutia dobre. Takže @bojar kľudne si var podľa seba
slnecnica1
to môže byť dobré, len neviem, kde zohnať tú údenú červenú papriku
tinca
@slnecnica1 ja si ju vždy kúpim na jarmokoch, najnovšie som ju kúpila na baníckom, alebo vianočné dni keď budú. Chodí viac tých predajcov a máš tam koreniny od výmyslu sveta. Údenná paprika sama o sebe nemá takú chuť,musíš ju skombinovať s klasickou. Ja ju pridávam všade čo robím na červeno.
tinca
@verka1 no napodiv ja som ho nazvala aj to je granadier,zemiakový základ +cestovina, ostatné dochutenie je na každom z nás
marauder
Pre mna spickovy recept, navrat 45 rokov s5 do skolskej druziny a idealny tip!!! Navyse mam v chladnicke asi 5 dni zemiaky nakrajane na kocky zaliate vodou.... A urcite kysle uhorky.
Zaujimal by ma povod receptu, lebo spojenie cestovin so zemiakmi je take absurdne, az je genialne!
tatranka
Grenadir,varím rada,pre oddych žalúdka.Viac sa mi páči však tvoj flambovač.Granadír robím jednoduchší a nesmie k nemu chýbať zaváraná červená repa.
tinca
@tatranka máš pravdu aj umňa bola k nemu červená repa teda okrem uhoriek,tam v strede je aj na ozdobu a s chrenom!!!
kucharka100
@tinca , granadiersky pochod varím pre seba často, milujem k nemu čalamádu. Robím ho tiež s troškou papriky.
janger
Vyborna klasika! @tinca , ten tip na flambovanie rajcin je vyborny. To by mi nenapadlo.
tinca
@kucharka100 mňam čalamáda samozrejme, že sa hodí, všetko kyslé a pikantoš aj baranie rohy. Mám čalamádu, ale načatá bola cvikla a uhorky.:) @janger ide to super, len tiež si ju narež do kríža ako pri sparovaní. Šupky z rajčín sú už vysušené a v poháriku a budú do nedeľnej kuracej polievočky. Nevyhadzuj, je to škoda, dostane krásnu farbu :)
haston
aj ja mám rád grenadírmarš (ako sme ho doma nazývali), ale už som ho nemal dlhú dobu a pritom je to taká jednoduchá dobrota! možno v pondelok si ho pripravím - teraz už nemôžem, zajtra bude klužská kapusta a to je na dva dni.
jozka2
marauder, povod receptu -SLOVENSKO -A OKOLIE.Je to recept chudoby ale vyborny.tinka, tusim ked pridem na Slovensko tak sa necham na ten tvoj granadir pozvat taky je lakavy.
tinca
@jozka2 nech sa páči rada ťa pohostím, ale aj niečím lepším:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia