Foto: tinca
Stará klasika, už ich tu bolo pridaných viac, dnes pridávam ako ho robím ja.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks veľké |
|
po 1/2 ks |
|
1 ks väčšia olúpaná |
|
1 ks väčšia |
|
1 hlavička |
|
3x4 kocka |
|
2 PL |
|
1 ks čerstvá malá |
|
1,5 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 PL nasekana |
|
3/4 šálky čajovej |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme cibuľu, cesnak, papriku, zemiaky,chilli papričku. Cibuľu, cesnak, chilli papričku nakrájame na kocky. Rajčinu po zbavení šupky tiež. Zemiaky nakrájame na stredne veľké kocky a papriku na pásiky. Na kocky pokrájame aj slaninku.
- 2
Slaninku vyškvaríme do ružova, pridáme bravčovú /domácu/ masť na ktorej opražíme cibuľu do sklovita. Potom pridáme cesnak, nepražíme dlho, aby nezhorkol, pridáme papriku, chilli papričku a rajčinu. Chvíľu pražíme. Dáme bokom z ohňa pridáme koreniny, zemiaky a celú rascu. Všetko podlejeme cca 2 dcl vody. Osolíme podľa chuti. Za občasného miešania uvaríme domäkka. Fliačky uvaríme s pár kvapkami oleja a trochou soli al-dente,scedíme ich.
- 3
Zemiaky trošku necháme vychladnúť, mierne popučíme, pridáme majoránku a čerstvú petržlenovú vňať. Zmiešame s fliačkami. Ja mám rada viac zemiakov čiže ja dávam pomer zemiaky:fliačky 2:1.
- 4
No a môžeme podávať. Mne chutí granadier najviac s kyslou uhorkou. Dobrú chuť!
- 5
Ešte si dovolím sa pochváliť, že som na meniny dostala flambovač, takže už nemusím rajčiny spariť, ale ich oflambujem a výborne sa olúpu. Taktiež som dostala valček na plech,chcela som tento menší, lebo väčšinou pečiem na menšom plechu. Ten flambovač je super vec!
- 2
Zaujimal by ma povod receptu, lebo spojenie cestovin so zemiakmi je take absurdne, az je genialne!