Foto: renettka
Máme radi sladké..a toto je ozaj vydarené..Rýchle,voňavé,lacné..Je to lacná obdoba makovníka..Tak skúste..prevoňalo to celý byt..Až sa tak slinky zbiehali :-)
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka,trošky cukru a droždia si pripravíme kvások.Do misy preosejeme múku,pridáme vajíčka,trošku soli,kvások,olej. Vypracujeme hladké cesto,ktoré sa nesmie lepiť na misu,ani na ruky. Túto dôležitú úlohu som zverila môjmu synovi.Miesil ho 20 minút.
-
2
Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme 60 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenko.
-
3
Vyvaľkané cesto pokvapkáme rozpusteným maslom,poriadnou dávkou kryštálového cukru a posypeme mletou škoricou. niekedy robievam jeden škoricový a druhý posypem kakaom.
-
4
Zrolujeme do pekného úhľadného závinu.Popicháme vidličkou a natrieme rozšľahaným vajíčkom.Položíme na plech vyložený papierom.
-
5
Pečieme asi 20 minút . Budete cítiť príjemné vône a vaše chuťové poháriky budú plné očakávania.A prezradím vám,že škorica nielen že nádherne vonia a chutí ,ale je to aj liek..znižuje hladinu cukru v krvi a pomáha pri chudnutí. A pôsobí ako afrodiziakum..Tak neváhajte a vyskúšajte :-)
koláč vonia až sem,krásne prepečený,veruže ho urobím,tiež iba
škoricový.
pekny den vsetkym :-)
vnučka volá že vonajú až von