Foto: valina
sú úžastne, vždy mäkke a dlho vydržia
100
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
20+20+20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
3 ks |
|
125 g |
|
125 g |
|
150 g |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
4 ks |
|
Ozdoba : | |
1 ks na potretie |
|
|
|
|
|
(želé cuk.) |
|
Postup
-
1
Vypracované cesto necháme trochu odležať od 2 hod. až do druhého dňa, podľa toho ako sa ponáhľame. Najlepšie cesto urobiť večer a na druhý deň robiť medovníčky.
- 2
Potom cesto rozvaľkame na 1/2 cm plát a vykrajujeme medovníčky. Na plechu potrieme vajíčkom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Valina má približne rovnaké formičky ako moje. Len ak by cesto bolo hrubšie.
,ak...