Medovníčky - vždy mäkké fotorecept

valina - fotkavalina, 20. decembra 2011
Medovníčky - vždy mäkké (fotorecept)
Foto: valina

sú úžastne, vždy mäkke a dlho vydržia

100
porcií
90 minút
príprava
20+20+20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
3 ks
125 g
125 g
150 g
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
4 ks
Ozdoba :
1 ks na potretie
  (želé cuk.)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracované cesto necháme trochu odležať od 2 hod. až do druhého dňa, podľa toho ako sa ponáhľame. Najlepšie cesto urobiť večer a na druhý deň robiť medovníčky.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkame na 1/2 cm plát a vykrajujeme medovníčky. Na plechu potrieme vajíčkom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
pekné sú, môžem už zarobiť a večer vykrajovať s deťmi... prosím to 20 minút sa pečú? aj tak sú mäkké? prosím
1x maja555
áno pečiu sa približne 20 minút, ale rúra musí byť vyhriata a sú stále mäkké a výborne je to 60 ročný recept
1x ribana