Medovníčky - vždy mäkké fotorecept

valina - fotkavalina, 20. decembra 2011
Medovníčky - vždy mäkké (fotorecept)
Foto: valina

sú úžastne, vždy mäkke a dlho vydržia

100
porcií
90 minút
príprava
20+20+20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
3 ks
125 g
125 g
150 g
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
4 ks
Ozdoba :
1 ks na potretie
  (želé cuk.)

Postup

  1. 1

    Vypracované cesto necháme trochu odležať od 2 hod. až do druhého dňa, podľa toho ako sa ponáhľame. Najlepšie cesto urobiť večer a na druhý deň robiť medovníčky.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkame na 1/2 cm plát a vykrajujeme medovníčky. Na plechu potrieme vajíčkom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

marianna76
pekné sú, môžem už zarobiť a večer vykrajovať s deťmi... prosím to 20 minút sa pečú? aj tak sú mäkké? prosím
klaura
Mám presne tento recept ... voľakedy veľmi dávno ... ešte som chodila na gympel (myslím) bol uverejnený v Živote ... odvtedy ho každoročne pekávam a sú naozaj výborné ...
valina
áno pečiu sa približne 20 minút, ale rúra musí byť vyhriata a sú stále mäkké a výborne je to 60 ročný recept
1x ribana
zuzliak
uzasne, skoda ze foto je troska matne, ale aj tak- s tym susenym ovocim vyzeraju ako so vsadenymi drahokamami :) krasne :)
agitka
Vyskúšala by som ich tiež, ale môžem nahradiť aníz a klinčeky pernikovým korením? Piekla som asi pred týždňom a pol z kila múky a mám už len zopár, ktoré som stihla odložiť. :-) Takže hľadám niečo, čo nemusí dlho stáť.
hubata
Vidím že používaš malé formičky na vykrajovanie, a ja som ich chcela už vyhodiť. Takže hovoríš piecť 20 minút a sú hneď mäkké. Odložím si receptík do KK, lebo vyzerajú naozaj pekne.
valina
korenie by som nenahrádzala, pretože perníkové korenie to nie je správne a potom neviem, či bude taký výsledok
marianna76
Dávala som všetko ako ste písali... paráda, sú super, Len piekla som 8 minút len a tie boli najlepšie, pri 10 tich minutách boli tmavšie. Ďakujem, určite ich budem viac krát robiť.
marika21
Marianna76 ja tiež pečiem perníky len 7minút, sú dobre upečené,či súformičky menšie, väčšie,potom sa mi zdali viac upečené-suchšie, keď som ich piekla dlhšie.
Valina má približne rovnaké formičky ako moje. Len ak by cesto bolo hrubšie.
,ak...
riuska9
Su naozaj famozne, lepsie som este nejedla, len som nedala ani aniz ani klynceky a vôbec to nevadilo

Zaujímavé video z archívu TV Varecha