Rýchle kuracie mäsko fotorecept
Foto: dorko
Rýchla a fajná večera, ktorá sa dá pripraviť za pár minút. Alebo sa dá mäsko naložiť aj dopredu a v chladničke vydrží až 3 Zobraziť celý popisRýchla a fajná večera, ktorá sa dá pripraviť za pár minút. Alebo sa dá mäsko naložiť aj dopredu a v chladničke vydrží až 3 dni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia nakrajame na male platky, zasypeme zemiakovym skrobom a poriadne premiesame, aby boli vsetky kusky maska obalene.
-
2
V miske rozslahame vajicko a zmiesame s rovnakym mnozstvom sojovky.
-
3
Zmesou zalejeme v Solamyle obalene masko a zlahka, ale dokladne premiesame. Nechame postat cca 15 - 20 minut alebo v chladnicke kolko treba, vydrzi aj tri dni.
-
4
Zmes komplet vyklopime na panvicku s rozpalenym olejom a rychlo opecieme.
-
5
Podavame s ryzou a salatom z cinskej kapusty alebo kimchi. Hodi sa k tomu aj sladka cili omacka.
Tak ukaz nieco zo svojej fantazie :)
A kto chce, upraví si ho sám, alebo ho ignoruje.
S odbornikom na Cinu sa nehadam, verim, ze Cinania kombinuju aj nemozne :)))
Tu islo skor o Rychly (ako uz nazov napoveda) recept na veceru, ktory zvladnu aj nekuchari, dokonca aj trosku vacsie deti, ked pride na nich hlad. Nam to chuti presne takto, sojovky je to tak akurat, kedze uz ziadne ine koreniny na to masko nejdu :) A hlavne je to bez chemie a cukru a nemam problem to potom ponuknut aj mojej najmensej ratolesti.
A len na margo - original sojovka je japonsky, nie cinsky vynalez ;)
Nepokladám sa za odborníka, ale s kľudným svedomím môžem povedať, že mám uložených v mojom "kucharskom archíve" niekoľko desiatok (ak nie stovku) receptov čínskych jedál a určite desať z nich (tých najzdravších kde je okrem mäsa veľa zeleniny:-) ) dosť často používam :-) Čínska a japonská kuchyňa je moja obľúbená...
A len na margo...Wikipédia ( a nie len ona) hovorí o sójovej omáčke...Sójová omáčka byla objevena v Číně před více než 2 500 roky a je považována za jedno z nejstarších koření na světě... :-)
Ak používaš sojovky originálne!!! prírodne fermentované, je to správny krok a bol by som náchylný veriť, že sú bez chémie:-). Tie rôzne "supermarketové" rýchlokvašky sú pekné sr.čky.
Nemám nič proti proti Vašim domácim chutiam:-) Práve naopak. Ani som Ťa nechcel uraziť slovom triviálny (znamená ...základný, jednoduchý). Len som napísal môj názor, ktorý ma napadol v tej chvíli...Prajem Ti pohodový víkend :-)
Ahoj. Máličko Ťa poopravím...tento recept nie je raz-dva-tri, ale raz-dva-tri-štyri...raz (kuracie prsia) dva (sojová omáčka) tri (vajce) štyri (solamyl) :-))))