Oprážané kuracie kúsky
Oprážané kuracie kúsky

Rýchle kuracie mäsko fotorecept

dorko - bez fotkydorko, 28. marca 2017
Rýchle kuracie mäsko (fotorecept)
Foto: dorko

Rýchla a fajná večera, ktorá sa dá pripraviť za pár minút. Alebo sa dá mäsko naložiť aj dopredu a v chladničke vydrží až 3 Zobraziť celý popisRýchla a fajná večera, ktorá sa dá pripraviť za pár minút. Alebo sa dá mäsko naložiť aj dopredu a v chladničke vydrží až 3 dni.

2-3
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 ks
 rovnaké množstvo ako vajce
1 ks
1 - 2 PL (zemiakový škrob)




Postup

  1. 1

    Prsia nakrajame na male platky, zasypeme zemiakovym skrobom a poriadne premiesame, aby boli vsetky kusky maska obalene.

    Rýchle kuracie mäsko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske rozslahame vajicko a zmiesame s rovnakym mnozstvom sojovky.

    Rýchle kuracie mäsko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmesou zalejeme v Solamyle obalene masko a zlahka, ale dokladne premiesame. Nechame postat cca 15 - 20 minut alebo v chladnicke kolko treba, vydrzi aj tri dni.

    Rýchle kuracie mäsko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes komplet vyklopime na panvicku s rozpalenym olejom a rychlo opecieme.

    Rýchle kuracie mäsko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s ryzou a salatom z cinskej kapusty alebo kimchi. Hodi sa k tomu aj sladka cili omacka.

Diskusia k receptu

2010
Pekny recept, len taka poznamka, cinana vzdy varia po porciach, aj tento recept vyzera cinskejsie ked sa tak robi.Aj ked som pouzil vacsie kusky tak su chrumkave. Dost casto namiesto vajicka sa pouziva len bielko a este pridaju trosku prasku do pecenia.


haji
Takovou večeří bych nepohrdla. Určo dobrá diskuze - jednoporce. Díky za rychlý receptík @Dorko a @2010 za jasné upřesnění. Člověk se pořád učí.
1x dosa
lubo54
Recepty čínskych jedál sú mojím koníčkom už dobrých pár rokov a myslím, že o nich niečo viem:-) Tento recept je veľmi veľmi triviálny. Okrem iného prehnaným množstvom sójovej omáčky. Odhadujem, že v recepte si použila cca 500-600 g pŕs. Na toto množstvo je tých 5-6 PL sójovej veľa(čo je avizovaný objem 1 vajca) Pretože si použila len sójovú omáčku. Môžeš mi veriť. Nehladiac na to, že "číňania" vždy kombinujú chute a slanú chuť (sojovka) napríklad kompenzujú sladkou (1-2 ČL cukru, medu a pod.) Aj keď si tento recept nenazvala...ako býva často zvykom... " kuracie prsia na spôsob číny", použitie sójovej omáčky automaticky evokuje "čínu". Dúfam, že sa neurazíš a ak áno, nepíš mi...Tak ukaz nieco zo svojej fantazie :-)))
lilyre
Náhodou tento recept sa mi páči, je taký raz-dva-tri, keď prídem neskôr z práce, stačí naložiť na pár minút mäsko a kým sa marinuje, stíham urobiť k nemu šalát.
A kto chce, upraví si ho sám, alebo ho ignoruje.
2x haji a mares
veronika353
Mám podobný recept,ale dávám tam ještě cukr a karí,ale tento reept taky nemusí být špatný :-)
dorko
@Lubo54 (30.3.2017 12:59)
S odbornikom na Cinu sa nehadam, verim, ze Cinania kombinuju aj nemozne :)))
Tu islo skor o Rychly (ako uz nazov napoveda) recept na veceru, ktory zvladnu aj nekuchari, dokonca aj trosku vacsie deti, ked pride na nich hlad. Nam to chuti presne takto, sojovky je to tak akurat, kedze uz ziadne ine koreniny na to masko nejdu :) A hlavne je to bez chemie a cukru a nemam problem to potom ponuknut aj mojej najmensej ratolesti.
A len na margo - original sojovka je japonsky, nie cinsky vynalez ;)

1x mares
lubo54
@Dorko (31.3.2017 06:22)

Nepokladám sa za odborníka, ale s kľudným svedomím môžem povedať, že mám uložených v mojom "kucharskom archíve" niekoľko desiatok (ak nie stovku) receptov čínskych jedál a určite desať z nich (tých najzdravších kde je okrem mäsa veľa zeleniny:-) ) dosť často používam :-) Čínska a japonská kuchyňa je moja obľúbená...
A len na margo...Wikipédia ( a nie len ona) hovorí o sójovej omáčke...Sójová omáčka byla objevena v Číně před více než 2 500 roky a je považována za jedno z nejstarších koření na světě... :-)
Ak používaš sojovky originálne!!! prírodne fermentované, je to správny krok a bol by som náchylný veriť, že sú bez chémie:-). Tie rôzne "supermarketové" rýchlokvašky sú pekné sr.čky.
Nemám nič proti proti Vašim domácim chutiam:-) Práve naopak. Ani som Ťa nechcel uraziť slovom triviálny (znamená ...základný, jednoduchý). Len som napísal môj názor, ktorý ma napadol v tej chvíli...Prajem Ti pohodový víkend :-)
lubo54
@Lilyre (30.3.2017 14:12)

Ahoj. Máličko Ťa poopravím...tento recept nie je raz-dva-tri, ale raz-dva-tri-štyri...raz (kuracie prsia) dva (sojová omáčka) tri (vajce) štyri (solamyl) :-))))