Perníková bábovka na vandrovke fotorecept

salinka - fotkasalinka, 9. novembra 2013
Perníková bábovka na vandrovke (fotorecept)
Foto: salinka

Jemná, mäkká, nadýchaná, voňavá, perníková. Recept mám už asi 25 rokov, veľmi rada ju pečiem, vždy sa podarila. Tentokrát sa obzvlášť snažila, lebo sa Zobraziť celý popisJemná, mäkká, nadýchaná, voňavá, perníková. Recept mám už asi 25 rokov, veľmi rada ju pečiem, vždy sa podarila. Tentokrát sa obzvlášť snažila, lebo sa chcela prezentovať na Vareche (viď obr.5 : ) To sa ale vytiahla!

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
150 g
1 bal.
1 ks
1 ČL
2 PL
3 ks
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme všetko potrebné.

    Perníková bábovka na vandrovke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vodu.

    Perníková bábovka na vandrovke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme všetko ostatné.

    Perníková bábovka na vandrovke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Napokon jemne pridáme vyšľahaný sneh z troch bielkov.

    Perníková bábovka na vandrovke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Nalejeme pripravené cesto a necháme piecť asi 45 minút. Dúfam, že sa vám neprihodí to, čo mne...aj bábovka mi vykypí:-)))

    Perníková bábovka na vandrovke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bábovku hneď po upečení vyklopíme, prikryjeme misou a necháme 20 minút stáť.

    Perníková bábovka na vandrovke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť:-)

    Perníková bábovka na vandrovke (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
:-))) asi sa nemohla dockat kedy sa uvidi v telke :-)
salinka
@elixir , no dúfam, že ju nebudeš mať až takú roztopašnú:-) Inokedy sa mi to nestávalo. A ja dávam len pol lyžičky škorice, lebo našim to bolo "preškoricované". Takže ak škoricu ľúbite, daj si celú:-)
smejkad
a ja ze sa o tie moje cesta zle staram, ked mi utekaju :-)))
havino
ukladám hned a zaraz, páči sa mi, 5 * bábovke čo sa do telky ponáhľala
eviana
@salinka , krásna bábofka a nádherne si ju pomenovala, že roztopašná... sa smejem :) Aj mne sa už také stalo, že mi bábovka vykypela :) Už mi aj prihorela - mám takú sklenenú formu a raz darmo mi v nej pokaždé prihorí, tak ju pre istotu ani nepoužívam, mám našťastie aj kovovú :)
Tlieskam Tvojej roztopašnej bábovke, ukladám a jasných 5* dávam :)
salinka
@evianka , tak to mi zdvihlo kuchárske sebavedomie, že aj taký majster ako ty, má niekedy "nehodu" :-) Ďakujem za hodnotenie:-)
janger
Koniec dobry - vsetko dobre....Aka je z nej krasavica :-).
eviana
@salinka , som sa teraz pobavila, že ja a majster... ale ba, bežná ženská kuchynská :) Keby si ma niekedy videla, čo dokážem stvárať... a potom tie moje emócie a prejavy z toho... aj kočiš by sa niekedy červeňal :)
salinka
@eviana , toto bola telepatia...akurát som študovala tvoje čoko-rezy s broskyňami:-) Je to možné?!
havino
@salinka , ked perníková, tak perníková, ozaj perníková, s medom som bábovku ešte nepiekla, premiestňujem do kolónky odskúšané, obľúbené, ubrala som cukru, pridala medu, následne som mala redšie cesto, prisypala múky, ja som dala polohrubú, trošku rumu, vdaka za recept.



elixir
@salinka už sa pečie, som zvedavá na ten zázrak čo vyjde z rúry, "divy" som do nej vyšľahala namiesto bielka :) Aspoň kým šla do rúry, vyzerala celkom sľubne. Dala som piecť iba 2/3 z množstva Tvojho cesta...sme doma len dvaja jedáci. :)
salinka
Vy moje šikovnice:-) Som veľmi rada, že ste sa inšpirovali:-)) Dávali ste toľko škorice ako je písané, alebo menej?
@havino , hneď by som si kúsok uchmatla! Vyzerá veľmi dobre. Bola aj taká mäkučká? Ten rum skúsim nabudúce aj ja:-)
@elix ír, určite daj vedieť, ako dopadla:-)
elixir
@salinka div nezafungoval, ale ja sa nevzdám :) Cesto sa nakoniec v rúre zachovalo ako bežný koláč, nie je také vysoké, ale skôr nižšie a vlhkejšie... trošku mi to pripadá ako škoricovo-perníkové osie hniezdo :)
Dala som škorice trošku viac.
vrabciatko
ja na bábovkovú formu pripevním obruč z tortovej formy a do stredu bábovkovej formy dám alobal zrolovaný do rolky a tak vyvýšim aj stred formy.Mne sa to už viac krát stalo a takto som si pomohla.Dúfam že vám to pomôže.
salinka
To hniezdo by mi tiež chutilo, ale neviem, prečo sa bábovka nevyšplhala ako mala:-( Robí si, čo chce:-)
salinka
@vrabciatko , ďakujem za tip:-) Budem musieť zmontovať takú konštrukciu! Predtým sa mi to nestávalo, ale už tej bábovke nebudem veriť:-))
elixir
@salinka to preto, že som nepoužila sneh z bielok, vyrobila som si "náhradný" sneh, ktorý mi nezafungoval... :) To nemá nič priamo s Tvojim receptom... ten je úplne krásny :)
salinka
@vrabciatko , ja ďakujem a teším sa na tvoje dobroty:-)
@elixir , tak možno inokedy...alebo keď pôjdeš okolo, ti ju nabalím:-))) A chutila dobre?
elixir
To bola vlastne len náhrada za sneh. Vyšľahala som sójové mlieko s maizenou... aj to zhustlo a narástlo, ale nie až tak, ako som chcela. Dočítala som sa, že by to mohlo ísť s karobom, tak tomu dám ešte ďalšiu šancu. :)
Chutilo to aj tak veľmi dobre :) Tak dobrými surovinami nie je čo pokaziť... len tá estetika Tvojej bábovky trošku chýbala.
salinka
Aha...kto vie, možno na koniec vymyslíš niečo prevratné! A to skúšaš kvôli histamínovej intolerancii, alebo len tak? To je zaujímavé.
havino
@sali , moja je výborná, skutočne, aj chalani si pochvaľovali a poviem na rovinu čo mi povedali, vždy vravíš, že perníkový, perníkový, napr, akože koláč, ale ked je v ňom len PDP perníkové, to nie je ono, oni majú veľmi radi medovníky, v tejto ten med urobil svoje, chutí, ako medovníčky, no len páperovo, ani, suchá, ani zbytá, ja za seba ti dakujem za recept, skutočne som ešte bábovku s medom nepiekla, alebo nepamätám, ale asi nie, je výbornej chuti, škoricu, ja už sypem od oka, ale kávová, no nie možno plná mohla byť.
valeri
Skutočne sa predviedla :-)). ukladám si ju, takýto recept ešte nemám a mám ich neúrekom. Na reze vyzerá veľmi dobre.
salinka
@elixir TS:-)
@havino , to ma teší, že si bola spokojná. My ju máme tiež radi a teraz tak rozmýšľam, že podvedome ju stále pečiem len na jeseň a v zime. Asi nejako u mňa evokuje Vianoce:-) To bude tou chuťou:-)
salinka
@valeri ďakujem, vyskúšaj. Ja si pamätám, ako som sa bála, že tá bábovka stvrdne ako medovníky, ale je úplne mäkučká.
havino
@salinka , ja som teraz odždibla z nej kúsoček ešte a neviem či sa mi zdá, či je to možné, akoby bola ešte vláčnejšia, ako po upečení, viem,že med nejako pracuje, či aj v takomto ceste na to kuchársku vysokú školu nemám, bud sa mi to zdá, alebo je to tak, ale čo je fakt ,ozaj odporúčam každému milovníkovi medovníkov
salinka
@havino , to ti závidím, že máš do čoho ďobnúť:-) Ja som včera pre návštevu piekla roládu, ale nič z nej neostalo:-( A teraz ma prenasleduje myšlienka, že sa vyberiem upiecť tvoje makové palacinky! Či už si mám dať len jablko?
irenaw
keď perníková, nemôžem inak, ide do KK. škoda, že aspoň vôňu necítim ;-).
ywett
@salinka @havino , bábovka sa vám krásne vydarila, tiež rada takúto pečiem...no a ten bod 5...to sa stalo aj mne :-))
salinka
@cica moja, kde sa túlaš? Vidím, že dobiehaš zameškané:-) Ďakujem za pochvalu, aj útechu. Ja som myslela, že sa to môže len mne stať:-)))
ywett
stále si môj starý nick nezabudla :-D...a to som pred rokom požiadala admina, aby mi ho zrušil a všetky recepty presunul na tento nový a čakám stále...a pravdaže sa to aj mne stane a nielen keď pečiem. Asi pred dvoma rokmi som sa tak začítala na tejto stránke, že som pozabudla na zemiaky ktoré sa veselo varili, ale už bez vody (červenám sa hihi )...pozdravujem, papa :-)
salinka
@ywett , jasné, že som nezabudla. Mám na Vareche svojich obľúbencov a ty patríš k nim:-)
ywett
ďakujem, tak je to obojstranné :-)
elysa
@salinka Tvoja bábovečka prišla včera večer na radu:), hneď po ochutnaní si ju chalani podelili do školy a ráno zostal len prázdny tanier, bola výborná, presne ako ju opisuješ, určite ju budem robievať často:) a voňalo to u nás ako na Vianoce:)
salinka
Jeeeej @elisa , veľmi sa teším, že vám chutilo a že si dala vedieť:-) Dobre, že si ju po roku oprášila a pripomenula, idem si ju napiecť:-)
beba21
Včera sme upiekli túto bábovku s neterkou. Výborná, cesto ľahučké a nadýchané. Určite sme ju neupiekli poslednýkrát




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia