Foto: salinka
Jemná, mäkká, nadýchaná, voňavá, perníková. Recept mám už asi 25 rokov, veľmi rada ju pečiem, vždy sa podarila. Tentokrát sa obzvlášť snažila, lebo sa Zobraziť celý popisJemná, mäkká, nadýchaná, voňavá, perníková. Recept mám už asi 25 rokov, veľmi rada ju pečiem, vždy sa podarila. Tentokrát sa obzvlášť snažila, lebo sa chcela prezentovať na Vareche (viď obr.5 : ) To sa ale vytiahla!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme všetko potrebné.
-
2
Vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vodu.
-
3
Pridáme všetko ostatné.
-
4
Napokon jemne pridáme vyšľahaný sneh z troch bielkov.
-
5
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Nalejeme pripravené cesto a necháme piecť asi 45 minút. Dúfam, že sa vám neprihodí to, čo mne...aj bábovka mi vykypí:-)))
-
6
Bábovku hneď po upečení vyklopíme, prikryjeme misou a necháme 20 minút stáť.
-
7
Dobrú chuť:-)
@afataga asi to tak bude:-)
@elixir , formu mám 21 cm, ale evidentne jej bola o číslo menšia:-)
@izabelka ako píše @afataga , asi do telky:-)
Ďakujem vám!
@havino ďakujem:-) Možno bude z nej mediálna hviezda:-)
Tlieskam Tvojej roztopašnej bábovke, ukladám a jasných 5* dávam :)
@havino , hneď by som si kúsok uchmatla! Vyzerá veľmi dobre. Bola aj taká mäkučká? Ten rum skúsim nabudúce aj ja:-)
@elix ír, určite daj vedieť, ako dopadla:-)
Dala som škorice trošku viac.
@elixir , tak možno inokedy...alebo keď pôjdeš okolo, ti ju nabalím:-))) A chutila dobre?
Chutilo to aj tak veľmi dobre :) Tak dobrými surovinami nie je čo pokaziť... len tá estetika Tvojej bábovky trošku chýbala.
@havino , to ma teší, že si bola spokojná. My ju máme tiež radi a teraz tak rozmýšľam, že podvedome ju stále pečiem len na jeseň a v zime. Asi nejako u mňa evokuje Vianoce:-) To bude tou chuťou:-)