Svieži jablkový koláč

matus113 - fotkamatus113, 13. novembra 2009
Svieži jablkový koláč
Foto: Matus113

Názov receptu hovorí za všetko.

4
porcie
90 minút
príprava
20 - 25 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
250 g
3 ks
1 ks
2 ks
1 kg
1 ks
1 ks
2 ks
8 PL
2 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odvážime si 25 dkg polohrubej múky a 25 dkg práškového cukru. Zmiešame. Pridáme 3 celé vajíčka, jeden celý kypriaci prášok a celú šľahačku. Dobre vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený (použijeme napr. Heru) a múkou posypaný plech. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 20 - 25 min.

  2. 2

    Potom natrieme cesto lekvárom podľa chuti, pokiaľ je ešte teplé. Potom naukladáme na cesto zavárané broskyne.

  3. 3

    Ďalej si pripravíme 1 kg nastrúhaných jabĺk, do ktorých pridáme zaváraný ananás. Následne zmiešame šťavu z ananásu a broskýň s dvoma sáčkami zlatého klasu a 8 lyžicami kryštálového cukru. Vlejeme zmes do jabĺk a ananásu a varíme 10 min na kašu. Stále miešame. Kašu následne rozotrieme na cesto a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Potom rozmixujeme šľahačku so stužovačom na šľahačku. Pridáme 2 kelímky smotany a 2 sáčky vanilkového cukru - zmiešame. Následne rozotrieme na koláč, ktorý dáme na noc do chladničky.

Diskusia k receptu

Vymazať
meryfri
super kolač ja som ho robila aj bez ananasu a chutil výborne...na plechu nevydržal ani hodinu ...chvalim a dakujem