Foto: Matus113
Názov receptu hovorí za všetko.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Odvážime si 25 dkg polohrubej múky a 25 dkg práškového cukru. Zmiešame. Pridáme 3 celé vajíčka, jeden celý kypriaci prášok a celú šľahačku. Dobre vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený (použijeme napr. Heru) a múkou posypaný plech. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 20 - 25 min.
- 2
Potom natrieme cesto lekvárom podľa chuti, pokiaľ je ešte teplé. Potom naukladáme na cesto zavárané broskyne.
- 3
Ďalej si pripravíme 1 kg nastrúhaných jabĺk, do ktorých pridáme zaváraný ananás. Následne zmiešame šťavu z ananásu a broskýň s dvoma sáčkami zlatého klasu a 8 lyžicami kryštálového cukru. Vlejeme zmes do jabĺk a ananásu a varíme 10 min na kašu. Stále miešame. Kašu následne rozotrieme na cesto a necháme vychladnúť.
- 4
Potom rozmixujeme šľahačku so stužovačom na šľahačku. Pridáme 2 kelímky smotany a 2 sáčky vanilkového cukru - zmiešame. Následne rozotrieme na koláč, ktorý dáme na noc do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu