Foto: lucka99
Už ani neviem, koľkokrát som sa pristihla ako si prezerám obrázky mozzarellových tyčiniek na internete. Vyzerajú tak dobre, ten roztopený syr a chrumkavá kôrka Zobraziť celý popisUž ani neviem, koľkokrát som sa pristihla ako si prezerám obrázky mozzarellových tyčiniek na internete. Vyzerajú tak dobre, ten roztopený syr a chrumkavá kôrka okolo neho. Som šťastná, že sa mi ich podarilo urobiť samej. Je to vynikajúce, predjedlo, snack k telke alebo ich kľudne môžte podávať na obed ako som to urobila aj ja. Je len na vás, či sa rozhodnete túto mňamku vyprážať alebo radšej zvolíte diétnejšiu verziu pečenia v rúre. Dobrú chuť!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mozzarellu osušíme a pokrájame na tyčinky. Dajú sa kúpiť už aj priamo mozzarellové tyčinky ale ja som mala normálnu tak som použila tú.
-
2
Pripravíme si veci na obaľovanie. Do jednej misky si dáme múku, do druhej vajíčko s trochou mlieka a do tretej zmes zo strúhanky a byliniek. Mozzarellu najprv obalíme v múke.
-
3
Rozšľaháme si vajíčko spolu s mliekom a štipkou soli a ponárame mozzarellu.
-
4
Poslednú vrstvu pripravíme zmiešaním strúhanky s petržlenovou vňaťou (ja som použila čerstvú ale nemusí byť), oreganom, bazalkou, čiernym korením, soľou a paprikou. Keďže doma máme radi pikatné jedlá, použila som mleté chilly. Mozzarellu ponoríme do vajíčka a následne obalíme v strúhanke znovu ponoríme do vajíčka a znovu do strúhanky. To nám zabezpečí, že nám syr nevytečie. Keď doma ešte nebúchajú vidličkou o stôl s pokrikmi : ,,My chceme jest!" :D, vložím obalenú mozzarellu ešte aspoň na pol hodinu do mrazničky. Vtedy sa už naozaj nemusím obávať, že by mi pri vyprážaní vytiekla ;). Takto si môžte tyčinky pripraviť aj do zásoby a vybrať z mrazničky vždy, keď vás prepadne mlsná :)
-
5
Rozpálime si olej a tyčinky vyprážame do zlatova. Je dôležité aby bol olej naozaj rozpálený inak sa nám strúhanka nestihne zapiecť skôr ako sa mozzarella rozpustí a syr začne vytekať. Kto chce diétnejšiu verziu, stačí tyčinky poukladať na plech pokrytý papierom na pečenie a šup do rúry. Hotové tyčinky ukladáme do nádoby vystlanej papierovou servítkou aby nám odsala prebytočný tuk.
-
6
Podávame za tepla pokiaľ sa nám mozzarella ešte krásne ťahá. Tyčinky sú veľmi chutné s rôznymi dipmi alebo len tak s kečupom či tatarkou. Keďže ja som ich servírovala na obed ako prílohu sme mali šalátik. Recept naň nájdete tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/mozzarella-pecena-v-slanine-na-salatiku-so-za/44164-recept.html Mňam! :)
Diskusia k receptu