Domáce mozzarellové tyčinky fotorecept

lucka99 - bez fotkylucka99, 25. augusta 2013
Domáce mozzarellové tyčinky (fotorecept)
Foto: lucka99

Už ani neviem, koľkokrát som sa pristihla ako si prezerám obrázky mozzarellových tyčiniek na internete. Vyzerajú tak dobre, ten roztopený syr a chrumkavá kôrka Zobraziť celý popisUž ani neviem, koľkokrát som sa pristihla ako si prezerám obrázky mozzarellových tyčiniek na internete. Vyzerajú tak dobre, ten roztopený syr a chrumkavá kôrka okolo neho. Som šťastná, že sa mi ich podarilo urobiť samej. Je to vynikajúce, predjedlo, snack k telke alebo ich kľudne môžte podávať na obed ako som to urobila aj ja. Je len na vás, či sa rozhodnete túto mňamku vyprážať alebo radšej zvolíte diétnejšiu verziu pečenia v rúre. Dobrú chuť!

2
porcie
25 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1/2 ČL
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Mozzarellu osušíme a pokrájame na tyčinky. Dajú sa kúpiť už aj priamo mozzarellové tyčinky ale ja som mala normálnu tak som použila tú.

    Domáce mozzarellové tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si veci na obaľovanie. Do jednej misky si dáme múku, do druhej vajíčko s trochou mlieka a do tretej zmes zo strúhanky a byliniek. Mozzarellu najprv obalíme v múke.

    Domáce mozzarellové tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozšľaháme si vajíčko spolu s mliekom a štipkou soli a ponárame mozzarellu.

    Domáce mozzarellové tyčinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poslednú vrstvu pripravíme zmiešaním strúhanky s petržlenovou vňaťou (ja som použila čerstvú ale nemusí byť), oreganom, bazalkou, čiernym korením, soľou a paprikou. Keďže doma máme radi pikatné jedlá, použila som mleté chilly. Mozzarellu ponoríme do vajíčka a následne obalíme v strúhanke znovu ponoríme do vajíčka a znovu do strúhanky. To nám zabezpečí, že nám syr nevytečie. Keď doma ešte nebúchajú vidličkou o stôl s pokrikmi : ,,My chceme jest!" :D, vložím obalenú mozzarellu ešte aspoň na pol hodinu do mrazničky. Vtedy sa už naozaj nemusím obávať, že by mi pri vyprážaní vytiekla ;). Takto si môžte tyčinky pripraviť aj do zásoby a vybrať z mrazničky vždy, keď vás prepadne mlsná :)

    Domáce mozzarellové tyčinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozpálime si olej a tyčinky vyprážame do zlatova. Je dôležité aby bol olej naozaj rozpálený inak sa nám strúhanka nestihne zapiecť skôr ako sa mozzarella rozpustí a syr začne vytekať. Kto chce diétnejšiu verziu, stačí tyčinky poukladať na plech pokrytý papierom na pečenie a šup do rúry. Hotové tyčinky ukladáme do nádoby vystlanej papierovou servítkou aby nám odsala prebytočný tuk.

    Domáce mozzarellové tyčinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame za tepla pokiaľ sa nám mozzarella ešte krásne ťahá. Tyčinky sú veľmi chutné s rôznymi dipmi alebo len tak s kečupom či tatarkou. Keďže ja som ich servírovala na obed ako prílohu sme mali šalátik. Recept naň nájdete tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/mozzarella-pecena-v-slanine-na-salatiku-so-za/44164-recept.html Mňam! :)

    Domáce mozzarellové tyčinky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sugarpop
vynikajúce, v Amerike je to klasika, tak už konečne vyskúšam :)
yogy1972
Ja som ich prvy krat jedla trosicku ine mozarelove tycinky s feferonkou ,bolo to vlasne na platku feferonky platok mozarelly a obalene....vynikajuce
tinkibinki
ojojooooj... to vyzera mňamkato... :) ako dobre ze mi dnes mozza skocila do kosika :)
katka78
Pre zdravotné obmedzenie kamarátky som ich neobalila v strúhanke, len v kukuričnej múke, ale nabudúce vyskúšam aj so strúhankou. Chutia veľmi dobre, ďakujem @lucka99 za inšpiráciu, príležitostne zopakujem :-)


9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
Tak toto určite vyskúšam. Zbožňujem syry. A včera som si akurát kúpila 4 mozzarely. Ďakujem pekne za recept
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
Tak toto určite vyskúšam. Zbožňujem syry. A včera som si akurát kúpila 4 mozzarely. Ďakujem pekne za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia