Foto: pacun110
Hliva je krásna,hliva je chutná,hliva je voňavá,hliva je zdravá, hliva je priaznivopôsobiaca na obranyschopnosť organizmu, hliva je perilstatická voči črevám ,hlivu má každý rád.A Zobraziť celý popisHliva je krásna,hliva je chutná,hliva je voňavá,hliva je zdravá, hliva je priaznivopôsobiaca na obranyschopnosť organizmu, hliva je perilstatická voči črevám ,hlivu má každý rád.A preto si treba variť hlivovú polievku. A ako? No,predsa aj takto -
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
hlivu - klobúčiky nakrájam na pásiky,stopky nezahodím a cibuľu nakrájam tiež.
-
2
cibuľu opražím na masti,posolím a okorením,zasypem mletou červenou paprikou,pridám pokrájanú hlivu a cverničkou spojené stopky - to,aby sa lepšie vyberali z hotovej polievky,keďže sú nejedlé.
-
3
keď to,všetko,trochu podusím a pustí mi to šťavu,tak tam pridám,pre vôňu, kus kože z domácej slaniny a podlejem horúcou vodou.
-
4
pridám nadrobno nakrájané zemiaky a dusím,pomaličky ďalej.
-
5
keď zemiaky skorozmäknú,tak do polievky vlejem kyslú smotanu osolenú,okorenenú a rozmiešanú s hladkou múkou a doplním na požadované množstvo.
-
6
ešte povarím,vyberiem stopky na cverničke,prípadne dochutím soľou,či korením.
-
7
ozdobím vniatkou a pekne všetko spapkám... Dobrú chuť vám!!!
že si ma sem naviedla...dobrá polievka..dlhooo som ju nejedla...pravdaže-aj so stopkami-oni sú tvrdšie-ako klobúčiky-to je všetko...treba ich dať dusiť-variť-skôr...:-))