Spaghetti Pomodoro

mardo - fotkamardo, 24. januára 2012
Spaghetti Pomodoro
Foto: mardo

Toto jedlo bol zaciatok mojeho priatelstva s pastou. Je lahke a rychle. A chutne!

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
2 strúčik
2 lyzice
  čerstvá
100 g
0.5 l na podliatie
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zacneme pripravou. Paradajky, ta najdolezitejsia ingrediencia tohto receptu, oparime a osupeme. Cesnak pretlacime nozom a hodime ho na panvicku z olivovym olejom. Pekne ho porestujeme nech nam prevonia olej. Ked cesnak z panvice vyberieme vlozime do nej paradajky, chvilu zprudka porestujeme a pretlacime ich priamo na panvici. Vytvori sa nam zaklad nasej omacky. Podlejeme nasim vyvarom, pridame citronovu stavu, sol a cierne korenie. V tomto momente vlozime spagety do vody a mame cca desat minut na dokoncenie omacky. Ked sa nam na panvicke vsetky chute zmiesaju pridame trosku parmazanu, zamiesame a pokracujeme pridanim masla, ten nam spolu s vodou zo spagiet, ktora obsahuje skrob prijemne zahusti nasu omacku. Ku koncu uz len listky cerstvej bazalky a spagety priamo z hrnca. Premiesame, dosolime dokorenime, pokial treba a podavame. Postruhany parmazan na vrch a uz len dobru chut!

    Spaghetti Pomodoro - obrázok 1
  2. 2

    Na zaver. Moje spagety su preto take biele, pretoze lubim parmazan v omacke, takze ho tam davam viac. A zohnat v Irsku cerstve dobre paradajky, bol tiez problem. Neboli az tak cervene. ;-)

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
Výborný,jednoduchý a rýchly recept na špagety,ktorý robím presne ako ty,ale v tomto ročnom období používam radšej kvalitnú konzervu s paradajkami,lebo tie supermarketové sú úplne bez chuti.
aj ja robim take iste len bez citronovej stavy a tiez v zime pouzivam konzervovane paradajky, lebo tie oranzove z obchodu nemaju ziadnu chut, niekedy pre zmenu do omacky davam mozarellu, vyskusaj, je to ine a tiez dobre
fuuu..nie je nic horsie ako "umele" paradajky. dnes som take videla v j ednom nemenovanom obchodnom retazci (tie farbou okolo rajčín hádam ani nešli) a ked som videla aj cenu, tak ma skoro slahlo o zem...a tieto spagety su najjednoduchsie a najlepšie!!
no vies, ako vravim, zase nekupim somarinu, len z konzervy ja ee, takze vybral som tie najlepsie ake mali a ja davam viac parmazanu a ten tu omajdu dost zosvetli. no naj su carbonara u mna. a rybarske maju tiez svoj buket... hehe
Čerstvé paradajky - že čerstvéééé?!?! Jáááj, to si ešte počkáme, než prídu trhovníci od Galanty na náš trh!
Špagetky sú obľúbené aj u nás doma, aj keď, priznám sa, používam ako základ hotovú Morcadelu, do ktorej pridávam najradšej šampiony, dochucujem podľa nálady všeličím a nakoniec nastrúham na porciu tvrdý syr. Ale v poslednej dobe špagety nahrádzajú cestovinové šaláty, alebo syrové omajdy s cestovinou. Ale ak príde chuť na špagetky, už aj ich budem variť.Takže -Mardo - dzi na to - piš!
skvelý recept. takto ich varím najčastejšie. len mimo sezóny používam paradajky z konzervy. miesto parmezánu sa dá použiť slovenský syr Vršatec (Tesco). je to o dosť lacnejšia avšak kvalitná náhrada..
Myslim, ze toto je recept ktory som hladala. Pozerala som film a v nom jedli s velkou chutou taketo spagety, bez masa, iba v chutnej cervenej omacke. Uz som pozerala par receptov na internete ale nebolo to ono, myslim, ze toto je ono. vdaka za pekny recept.
Dobry recept. Takto to robim uz nejaku dobu. Len bez citronu. Pridavam aj trochu petrzlenovej vnate. A spagety som zacal striedat vajecnymi tagliatelle..

Pridaj komentár k receptu: