Foto: mardo
Toto jedlo bol zaciatok mojeho priatelstva s pastou. Je lahke a rychle. A chutne!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zacneme pripravou. Paradajky, ta najdolezitejsia ingrediencia tohto receptu, oparime a osupeme. Cesnak pretlacime nozom a hodime ho na panvicku z olivovym olejom. Pekne ho porestujeme nech nam prevonia olej. Ked cesnak z panvice vyberieme vlozime do nej paradajky, chvilu zprudka porestujeme a pretlacime ich priamo na panvici. Vytvori sa nam zaklad nasej omacky. Podlejeme nasim vyvarom, pridame citronovu stavu, sol a cierne korenie. V tomto momente vlozime spagety do vody a mame cca desat minut na dokoncenie omacky. Ked sa nam na panvicke vsetky chute zmiesaju pridame trosku parmazanu, zamiesame a pokracujeme pridanim masla, ten nam spolu s vodou zo spagiet, ktora obsahuje skrob prijemne zahusti nasu omacku. Ku koncu uz len listky cerstvej bazalky a spagety priamo z hrnca. Premiesame, dosolime dokorenime, pokial treba a podavame. Postruhany parmazan na vrch a uz len dobru chut!
-
2
Na zaver. Moje spagety su preto take biele, pretoze lubim parmazan v omacke, takze ho tam davam viac. A zohnat v Irsku cerstve dobre paradajky, bol tiez problem. Neboli az tak cervene. ;-)
dakujem, snazim sa
;-))))) daj vediet ako Vam to chutilo
No tak toho holka!!! Sak ty si priam ideálna!!!! Kedy ti môžem dôjsť navarit? :-)))
Špagetky sú obľúbené aj u nás doma, aj keď, priznám sa, používam ako základ hotovú Morcadelu, do ktorej pridávam najradšej šampiony, dochucujem podľa nálady všeličím a nakoniec nastrúham na porciu tvrdý syr. Ale v poslednej dobe špagety nahrádzajú cestovinové šaláty, alebo syrové omajdy s cestovinou. Ale ak príde chuť na špagetky, už aj ich budem variť.Takže -Mardo - dzi na to - piš!
Len si daj holcina, sú fakt skvele!