Tvarohovo-ovocný koláč

bejulienka - fotkabejulienka, 29. júla 2011

Tento recept vyhral cenu Zlatej varešky v časopise Čas pre ženy. Je od p. M. Bartoňovej, a je vynikajúci. Ja som ho vylepšila kombináciou Zobraziť celý popisTento recept vyhral cenu Zlatej varešky v časopise Čas pre ženy. Je od p. M. Bartoňovej, a je vynikajúci. Ja som ho vylepšila kombináciou marhule+ríbezle a je to asi lepšie.

60
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 lyžice horúca
200g
200g
 na vymastenie
Plnka:
500-700g
1ks  - alebo maslo
200ml
2,5 lyžice
3 ks
2 ks
180g
300ml
1 zaváraninový pohár
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Na cesto vyšľaháme žĺtky s horúcou vodou, postupne pridáme cukor a vyšľaháme hustú penu. Z bielkov zase tuhý sneh a pridáme ho striedavo po častiach aj s preosiatou múkou. Cesto rozotrieme na vymastený a vymúčený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170/elektrická, asi 20-25min.

  2. 2

    V studenej vode necháme napučať želatínu asi na 10min. a pomaly ju potom zohrievame, kým sa nezačne topiť, ale nevaríme.

  3. 3

    Medzitým si vymiešame maslo s cukrami, pridáme tvaroh a vajcia. Zmes vymixujeme na hladký krém, do ktorého zapracujeme želatínu. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame kakao

  4. 4

    Na upečené a vychladnuté cesto poukladáme odkvapkané marhule /ja som stridala rad marhúľ a rad ríbezlí/, zalejeme po celom svetlou polovicou krému a potom kakaovou polovicou. Vytvorí sa vám mramorový krém. Dáme na 8hod. do chladničky.

  5. 5

    Aj tento zákusok je estetickejší pokrájaný na trojuholíčky

Diskusia k receptu

akeber
koláčik vyzerá mňam...ukladám tvarohové máme rady
3sandra3
1. tú želatínu rozpustíme a následne rozpúšťame v tých 200 ml vody?
2. tých 300 ml mlieka kde použijeme?
ancicka
Do plnky idú 3 celé vajcia surové?Tá plnka nejak nesedí!Skôr by som nedala želatinu,ale do tvarohu vanilkový puding a upiekla koláč.Tie surové vajcia teraz v lete je to troška rizikové.
marta5
Vyzerá skvelo,no aj ja by som surové vajcia nedávala,skúsim bez nich.
bejulienka
ospravedlňujem sa, správna pripomienka-zabudla som napísať, že napučanú želatínu zalejeme mliekom a necháme roztopiť. To je možno 1min. Opravím si to aj v recepte
bejulienka
vajcia surové. Keď máte dostať salmonelu, dostanete ju. A skôr zo zmzliny ako z vajca, nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia