Hovädzí guláš s hubami fotorecept

zuzka193 - fotkazuzka193, 28. septembra 2010
Hovädzí guláš s hubami (fotorecept)
Foto: zuzka193

Máte doma košík plný húb a neviete čo s ním.? Tu je jeden recept. Ja som v ňom síce použila šampiňóny, ale ideálne to bude s dubákmi, alebo inými lesnými hubami.

8
porcií
15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
250 g
2 ks väčšia
1 ks
400 ml
0,5 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme, pokrájame na jemno a osmažíme na oleji.

    Hovädzí guláš s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poprášime mletou paprikou.

    Hovädzí guláš s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky,osolíme, okoreníme, ochutíme rascou. Pridáme pretlačený cesnak. Korenie a cesnak dávame podľa chuti, každý má rád inú intenzitu korenia, tak som nezadávala množstvo.

    Hovädzí guláš s hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso dusíme prikryté pod pokrievkou takmer domäkka. Potom zvýšime plameň a šťavu vydusíme do tuku.

    Hovädzí guláš s hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso poprášime kukuričným škrobom, za stáleho miešania orestujeme a podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu, asi 1 liter. (Bujón používam NATUR od Vitany, ktorý môžu aj celiatici). Mäso podlievam aj červeným vínom, asi 0,5 ml (víno nemusí byť).

    Hovädzí guláš s hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme nakrájané huby.

    Hovädzí guláš s hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prilejeme paradajkový pretlak. Premiešame a guláš povaríme pokiaľ nezmäknú huby. Guláš podávame s knedľou, alebo cestovinami.

    Hovädzí guláš s hubami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Práve sa pozerám na niečo, čo budem zajtra robiť. Mám pripravené hovädzie aj huby a rozmýšľala som, ako ho spraviť- tak už viem. A poznám výborný bujón, ktorý najviac používam, je to Extra silný hovädzí, má peknú vôňu mäsa, ale mám aj dva druhy Natur.
jeery
Presne toto som hľadal len huby budú sušené.Dobré a nenáročné okrem času, ale hovädzie je také.Super.