Foto: dorisa
Tento pokrm mám nesmierne rada. Pripravovali ho moji rodičia. Je jednoduchý na prípravu, netreba žiadnu fantáziu, ani koreniny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme: údené mäso(podľa chuti). Ja som mala vykostené údené kolienko tento raz. Inak kupujem riadne veľké kolienko, aby aj psíky mali potom nejakú zábavku. Ešte potrebujeme kapustu kyslú a zemiaky.
-
2
Mäso dáme variť do veľkého hrnca.
-
3
Keď je uvarené, vyberieme ho na tanier, zakryjeme miskou. Do vývaru dáme variť očistené celé zemiaky. Keď sú uvarené, vyberieme ich a položíme k mäsu.
- 4
Nakoniec varíme kyslú kapustu. Nie dlho, len tak obvariť, aby bola chrumkavá. Vyberieme ju z hrnca , necháme odkvapkať a pridáme na tanier k mäsu a zemiakom. Potom si celá rodina (dvaja za stolom a dve pod stolom) pochutnáva.
- 5
Z vývaru možeme potom uvariť kapustovú polievku, s pridaním ostatných surovín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Síce som sa zaprisahal že už nič nenapíšem, ale tebe ešte musím. Nerobil som to prvý krát, no predtým sa to vždy tak rýchlo zjedlo, že som nestihol fotiť. Je to výborný recept a pritom bezprácny. A teraz sa mi obzvlášť hodil, lebo som chorý a dlho stáť pri sporáku nevládzem. A tiež sa mi páči že sa dá urobiť presne podľa počtu stravníkov. Teda dve klobásy domáce, tri zemiaky väčšie, malý pohár kapusty domácej, kúsok rebierka a mám
obed na dva dni. No proste paráda. Takže ďakujem :-)))