Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...
Tvarožník trojakej farby
Troška iný tvarohový koláčik. Ja som použila domáci hrudkový tvaroh, no kľudne sa môže použiť...
Chilli con carne
... alebo po slovensky čili s mäsom. Žiaden originálny a jediný pravý recept skrátka nie je....
Kalerábový prívarok
Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú...
Parená knedľa
Keďže už od detstva milujem jedla s knedľou a na domácu sa zatiaľ žiadna kúpená nechytá, ...
Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou
Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí....
Pupáky (Bobaľky)
Najprv si pripravíme kvások - do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme stáť kým droždie...
Korenistá špecialita
Tento recept poznám už veľmi dlho a patrí k mojim "rýchlym jedlám". Rýchlo sa pripraví a...
Pudingová bábovka z acidofilného mlieka
Táto bábovka je jednoducho úžasná! Nieje vôbec suchá, ani presladená. Odporúčam vyskúšať :-)
Hovädzie líčka na červenom víne
Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.
Pravá nefalšovaná ťahaná štrúdľa od babičky
Určite každý z nás pozná ťahanú štrúdťu, lenže nie každý recept na ňu je ten pravý a...
Obrátený slivkový koláčik
Tento rok bolo dosť sliviek. Do koláčika však možno použiť akékoľvek šťavnaté sezónne ovocie.
Šošovicový prívarok
Šošovicu prepláchneme studenou vodou. Namočenú ju necháme vo vode asi hodinu. Doplníme vodu tak, ...
Lahodné závitky so slivkovou omáčkou
Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...
Domáca dvojfarebná vianočka
z 9 prameňov... alebo recept <a href="http://varecha. pravda. sk/recepty/vianocka-/13249-recept. html">>TU</a>
Cestoviny s rukolou a cherry paradajkami
Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a...
Čína po žilinsky
Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je...
Pikantná marinovaná krkovička
Marinujem aspoň 4 hod. , ale výhodou je, že sa môže marinovať aj viac dní a vyberáme...
Štajerský jablkový koláč
Je čas jabĺk, včera sme oberali našu jabloň, tak voľba padla na tento koláč...
Rýchla kuracia polievka
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová, je taká výdatná že poslúži nielen ako polievka, ale...
Bryndza
Prikladam recept na bryndzu, ako som sa ju naucila robit. Recept som nasla v knihe...
Sadelňáky
Je tu fašiangové obdobie, , , čas hodovania, zábav a zabíjačiek, tak ak niekde u...
Tvarohové guľky
Je to obľúbené jedlo mojich detí a nielen preto, že sú výborné a ľahučké, ale...
Domáce rybie prsty
Kupujete hotové rybie prsty? Ja už nie. Pripravujem ich doma a nemusím mať obavy, že...
Špagety aglio e olio e peperoncino
Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som...
Kačacie prsia v medovej marináde
Všetky ingrediencie vložíme do väčšej misky a dobre premiešame. Kačacie prsia vložíme do marinády a marinujeme...
Sýrovo-kefírové placičky se šunkou
Někdy máme na něco chuť a nevíme, co by to mělo být. A tak jsem...