Foto: matus113
Sladkosť na zalíznutie.
porcie
príprava
Postup
-
1
Oddelíme bielka od žĺtkov. Do oddelených žĺtkov pridáme 3 polievkové lyžice práškového cukru a rozmixujeme mixérom. Umyjeme si metličky, aby sme s nimi nešli zo žĺtkov do bielkov a vyšľaháme z bielkov sneh.
- 2
Do 2 šľahačiek na šľahanie pridáme 3 polievkové lyžice práškového cukru a vyšľaháme tuhú šľahačku. Do žĺtok s práškovým cukrom pridáme Mascarpone a jemne zmiešame. Do zmesi pridáme sneh z bielkov a ľahko premiešame. Na koniec pridáme pripravenú zmes zo šľahačiek a zmiešame na jemný krém.
- 3
Jahody si pokrájame na malé kúsky. Časť jahôd pridáme do pripraveného krému, aby bol pekne sfarbený, zbytok jahôd si odložíme do tiramisu. Do silnej vychladenej kávy pridáme likér Amaretto. Piškóty budeme z každého konca namáčať do kávy a uložíme na celú plochu misy.
- 4
Na vrstvu piškót rozotrieme tretinu jahôd a na to vylejeme asi tretinu krému. Z piškót urobíme druhú vrstvu, na ktorú znova rozotrieme zvyšok jahôd. Na záver rozotrieme opäť krém. Dáme stuhnúť do chladničky. Koláč je ideálne urobiť večer, pretože ráno ho môžeme konzumovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja osobne som vam vdacna za to, ze si davate tu namahu a robite video. Pokracujte nadalej a verim ze vam dakuju viaceri!
Pozdravujem zo studenej Canady!
ja tiež nedávam vajíčka ale o to viac ovocia...........