Vyprážaný karfiol trochu inak :-) fotorecept

gabikab - fotkagabikab, 2. júla 2011
Vyprážaný karfiol trochu inak :-)  (fotorecept)
Foto: gabikab

Tento recept som si chcela vyskúšať, pretože fašírky a rezne som už takto pripravené jedla.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol si povaríme vo vode asi 10 minút.Potom ho osolíme a obalíme klasicky v trojobale - hl.múka,vajcia a strúhanka. Poukladáme ho na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a pokvapkáme ho olejom.

    Vyprážaný karfiol trochu inak :-)  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a po 15-tich minútach karfiol otočíme a pečieme do chrumkava :-)

    Vyprážaný karfiol trochu inak :-)  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prajem dobrú chuť :-)

    Vyprážaný karfiol trochu inak :-)  (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

hubata
Teda fígeľ je v tom, že netreba stáť pri panvici, nespotrebuje sa toľko oleja a karfiol je zdravší, áno je to ekonomickejšie.
rolfynka
no je ok u nas je casto kafiol mame ho radi a tento napad sa mi paci dakujem
slavka11
ja takto uz par rokov robim rezne, kura, ci pecienku v trojobale a aj fasirky v trube. Je trosku rozdiel v tom ked sa to vysmaza na panvici ale nevadi aj tak nam to chuti a navyse je to zdravsie a nemusim pri tom stale stat naraz mam celu varku hotovu
eduska
ja som takto začala robiť rezne, karfilol aj fašírky po problémoch s pankreasom a žlčníkom.Rodinka si tiež zvykla... Len ten karfiol pred obaľovaním nevarím, iba ho zalejem vriacou osolenou vodou a nechám postáť v prikrytej nádobe.
violetacamorova
Ukladám si dosť často robím vyprážané a už si hovorím, že musíme žiť zdravšie, tak dúfam, že nám to aj takto bude chutiť!
cica2
je to výborný nápad a karfiol a brokolicu velmi ľúbim, pekný receptík!:)
ailuj82
dobrý nápad, ale klasika je klasika. Nie je suchý?
coldbery
mne sa to veľmi pozdáva...nemám rada vyprážane na oleji...a nebojim sa že by bol suchý...je to predsa karfiol...ten len tak nevysusiš....:-)))
3sandra3
to je skvelý nápad... nemám rada vyprážanie v oleji,,,takto v rúre to bude iste super... vyskúšam
pala
výnikajuce,lebo obsahuje málo oleja.
daewootn
......komu je suchý, treba naň naklapkať pár klapiek oleja, já tak pečiem zeleninové faširky ak je to niečo s mäsom, mäso si pustí
svoju šťavu, čo úplne postačuje.......príjemný deň prajem...
bronislava
Dnes som takto robila kuracie stehná, ale namiesto trojobalu som obalovala len v strúhanke s korením na pečené kura, nabudúce určite vyskúšam aj karfiol, je to dobré, lebo je to bez tuku.
mia2404
robievam to aj ja , a musí povedat že je to ovela chutnejšie ako vyprážať v oleji,,,,,takisto robím aj vyprážaný syr ale predtým deň obalím a dám do mrazničky
olga42
Je to dobrý recept ja som robila tak karfiol v ciestku.Urobila som si huste ciestko na plech dala trošku oleja a dala do rury.Ked bol priečený obratila som ho a opiekol sa z druhej strany.Karfiol som najprv rozobrala na ružičky uvarila v mikrovlnke asi 10 minut.
nika72
ja už tiež,len takto vyprážam a všetko....je to všetko na jeden raz hotové
helca103
ja som takto robila iba rezne karfiol ma ešte nenapadlo takto upraviť . Výborný nápad ,netreba stáť pri panvici a je to zdravšie
elekra
Robila som takto rezne, ale toto určite vyskúšam. Mám karfiol veľmi rada!
gabikab
ďakujem Vám za milé komentáre :-) @mia2404 ten vyprážaný syr je super nápad nabudúce ho urobím :-) @ailuj82 karfiol nie je suchý, môžeš dať o pár kvapiek oleja naviac :-)
ketty3811
Aj ja som takto robila iba kuracie stehná.Určite vyskúšam aj karfiol a aj ten syr ako písala @mia2404 .:-)
ailuj82
dnes som takto upiekla karfiol, ale dala som k nemu aj klobásu. Bolo to výborné :)
modrykamen
Starostlivosť o svoje zdravie ma naučilo vyprážať modernejšie, hoci na "sucho" to nie je to pravé orechové, ale zvykli sme si. Predtým sme vyprážali bez masti v diétnej panvici DRY COOKER, alebo na titánovej nelepivej panvici, v poslednej dobe sa mi zdá najpohodlnejšie a najrýchlejšie vyprážať na sucho v teplovzdušnej rúre Flafor Wave.
kamk
Paci sa mi to, idem varit. Dakujeeeem : )))
hahaias
dnes som robila karfiol - nevarila som, surový som obalila dala na plech a pokvapkala olejom- bol výborný, mäkký, sladký - no mňam-a hlavne piekol sa sám a ja som nemusela stáť pri peci. Super recept , odporúčam....a ešte keď sa dá viac oleja je ako vyprážaný z panvice.
gabikab
@hahaias som rada,že chutil :-) a ďakujem,že si mi pripomenula tento recept, aspoň viem čo budem variť cez víkend :-)
grandma
No teda fantastický nápad. Určite vyskúšam. Dávam ti 1 s *.
ocko
ja tak pripravujem uz dlho je to zdravsie a nie nasiate mastou zemiacika salatik k tomu mnam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia