Nedeľný obed fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. júla 2015
Nedeľný obed (fotorecept)
Foto: babkamt

Mala som na pláne na nedeľu spraviť nakladané mäso s petržlenovými zemiakmi a uhorkovým šalátom so smotanou pre Terezku. Cuketu som robila podľa Zobraziť celý popisMala som na pláne na nedeľu spraviť nakladané mäso s petržlenovými zemiakmi a uhorkovým šalátom so smotanou pre Terezku. Cuketu som robila podľa @Pusty. Chlapom zapečená cuketa chutila, vnučka sa jej ani nedotkla.

Suroviny

1,20 kg vykostené
150 ml
1 ČL
1 ČL
1 PL plnotučná
1 PL (alebo bravč. pečené)
3 ks celé
3-4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Z oleja, 3 vajec, soli, mletého čierneho korenia, plnotučnej horčice, cesnaku, grilovacieho korenia a korenia na pečené mäso som vymiešala v sobotu večer marinádu. Mäso som nakrájala na rezne, vyklepala. Vložila som ich do marinády. Zajtra pripravím len zemiaky a obed bude rýchlo hotový.

    Nedeľný obed (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spomenula som si na recept od @pusty. Mala som doma cuketu a ostatné suroviny, potrebné na prípravu. http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-cuketove-kolieska-so-syrom-a-s-ciapoc/58424-recept.html

    Nedeľný obed (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dala som variť zemiaky.

    Nedeľný obed (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som opiekla na oleji. Terezka chcela uhorkový šalát so smotanou, lebo nemá rada cuketu.

    Nedeľný obed (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a v nedeľu som bola za hviezdu. Navarila som rýchlo a chutne.

    Nedeľný obed (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

annan
Páčia sa mi takéto jednoduché nedeľné obedy,netreba sa dlho krútiť okolo sporáka.
denyany
Dala by som si tú cuketu, aj moje deti ju ignorujú, skôr by už siahli po mäsku. Celé to vyzerá veľmi dobre.
babkamt
@annan v sobotu som mäso naložila a v nedeľu som rýchlo uvarila obed. @denyany zlostí ma, že sa vnučka vyhýba zelenine. Vraví, že je mäsožravec:-) Poviem ti jednu humornú príhodu. Varila som guláš. Vnučka prišla, samozrejme hneď zisťovala, čo som varila. Pýtala sa ma, či si môže sama naložiť na tanier. Súhlasila som. Pýtala sa ma, že kde mám sitko. Ona si chcela povyberať iba mäso:-) @dandika1 ďakujem za nahliadnutie a milé slová. @izabella929 ďakujem za nahliadnutie.
havino
ste si pošmákli, verím, aj u my takéto radi a kopec zeleninového šalátu k tomu, u vás chlapi cuketu zjedli, ja si ju jem sama veru
babkamt
@havino už sa mi konečne začínajú zapaľovať paradajky. Tiež mám rada mnoho šalátu. Dnes som navrhovala manželovi, aby sme vytrhali zopár koreňov cukiet a tekvice. Nestačíme ich konzumovať. Manžel sa bál, že nám nevyjdú, tak posadil celé balíčky:-) Práve si išiel ľahnúť. Chvíľu počkám a idem si zarobiť cesto na marhuľový páj:-) Pekný večer ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia