Foto: honestka
Yorkshire Pudding nie je naozajstny pudding, ale taka "muffinka" a originalne sa serviroval s Roast Beef. Teraz sa stal znova modnym vo svetovych kuchyniach Zobraziť celý popisYorkshire Pudding nie je naozajstny pudding, ale taka "muffinka" a originalne sa serviroval s Roast Beef. Teraz sa stal znova modnym vo svetovych kuchyniach pretoze moze byť podavany nie len s mäsom ktore obsahuje vela stavy, ale aj ako základ pre ďalšie jedlá napr. predjedlo (údený losos, naplnene pomazankovymi maslami, kuracim, ci rybacim mäsom, paštétami, alebo sa cesto pripravi priamo pridanim semiacok (Nigella, Sesam, Indických zmesi), bylinkami (rozmarin ci pazitka, alebo syr Parmesan.
porcií
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
1. Zmiešame dokopy múku, mlieko, vajcia a soľ použitim elektrického mixéra do hladka. Obsah odlozit do chladnicky asi tak na 1-2 hodiny. 2. Predhrejte rúru na (220 °C). Do pekáča na muffinky nalejte olej, alebo mast (ci maslo) a tuto dajte predhriať na 10 minút, az kym je pekacik s olejom uplne horúci, ked zacneme don cesticko liat, musi takmer syčat. Tato teplota je DOLEZITA aby bola dodrzana, aby cesticko krasne nafuklo. Z chladničky vyberieme odpocinute cesto a toto kratko znova preslahame a naberačkou ho nalievame do nadobiek na pekáčiku. Pečieme 10 minút. 3. Potom teplotu znizime na (190 °C-Bez otvorenia rúry)! pokračujeme pečenie dalsich 15 minút. Zmes by mala byt krasne napuchnuta a upecena do zlata. Vyberte z rúry a k mäsu podavame vzdy teple.
- 2
Nie je potrebne pridavat do cesta prášok do pečiva. Tajomstvo Popovers je v zabezpečeni HORUCEJ rúry co postaci na ich krasne nafuknutie sa. Preto aj muffinova panvica v ktorej ich pecieme s olejom musi byt predhriata a horuca pred nalievanim cesta.
- 3
Pripajam kratke video z YT na ukazku: http://www.youtube.com/watch?v=UVwY-xi8wDg&feature=related
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ak mozem nieco dodat, pridajte do receptu za lyzicku anglickej horcice a za hrst najemnucko nasekaneho cerstveho tymianu. Horcica prida zaroven farbu aj chut a tymian v yorkshire chuti uzasne.
priznam sa ze ich peciem casto, su aj u nas velmi oblubene na vseliajke sposoby a je to pomerne lahko pripravit a vysledok vzdy zarucene dobry, nech je prevedenie akekolvek.
Ked sa to pecie takto ojedinele, da sa recept mnohostranejsie vyuzit a prave tieto "samostatne" sa mozu nazyvat popovers... skus hcijaku metodu, zarucene k masu so stavou bude chutit!