Pečená bravčová krkovička
Pečená bravčová krkovička

Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami

mysiacik - fotkamysiacik, 4. októbra 2019
Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami
Foto: mysiacik

U nás doma milujeme toto jedlo... Rýchlo sa urobia halušky, udusí kapusta, prešpikuje mäsko a dá sa pomaly piecť.

6
porcií
10 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
4 vetvičky
5 strúčikov
Halušky s kyslou kapustou:
1 kg
 ks
podľa potreby
 (zo suda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjeme, cesnak očistíme a dlhým nožíkom si ním krkovičku prešpikujeme. Mäso osolíme, okoreníme čiernym mletým korením a aj korením na pečenú krkovičku. Na plech poukladáme vetvičky čerstvého umytého rozmarínu, dáme olej, trocha vody a položíme krkovičku, ktorú aj na vrch polejeme trochou oleja. Zakryjeme alobalom a dáme na 180 stupňov, asi na dve hodinky piecť. Keď je mäsko hotové, mäkké, ku koncu ho odokryjeme a necháme troška zapiecť.

  2. 2

    Medzitým z múky, soli, vajíčka a vody urobíme cesto a uvaríme halušky.

  3. 3

    Kapustu zo suda, može byť aj kupovaná, udusíme domäkka. Ak nemáme sudovú kapustu, kapustu z obchodu udusíme tiež, len si ju dochutíme korením celým, bobkovým listom, soľou. Kapustu počas dusenia podievame trochou vody. Keď máme aj halušky, aj kapustu, jednoducho ich spolu zmiešame a podávame s pečenou krkovičkou.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: