Foto: zuzanka1367
Jednu už u seba v receptoch mám, preto tá dvojka. Vhodný pre papuľky plechové :) Recept odkukaný z chillichilli...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nepostrádateľné pomôcky:
chirurgické rukavice - 1 pár
prísun čerstvého vzduchu - veľa
Chilli, cibuľu, mrkvu nakrájame, prípadne nastrúhame nezabudnime si pri tom navliecť neprederavené rukavice, mohli by sme to potom ľutovať :) -
2
Neošúpané strúčky cesnaku nasucho opečieme na panvici zo všetkých strán, až začne černieť, trvá to približne 10-15 minút a pokiaľ budeme zmes na omáčku variť, necháme vychladnúť.
-
3
Chilli, cibuľu, mrkvu zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ a cukor. V prípade že použijete umeocot soliť netreba, je slaný dosť. Necháme variť kým mrkva nezmäkne, trvá to 15-20 minút, tu Vám príde vhod ten prísun čerstvého vzduchu, pretože sa Váš byt zaplní omamnou vôňou kapsaicínu :) Po uvarení necháme trochu schladiť a pridáme ošúpaný cesnak a rozmixujeme.
-
4
Aby sme mali s čím tú dobrotu koštovať, tak som mu pripravila parťákov :) údené rebrá a domáci chlieb. Myslím, že im to spolu sekne...
-
5
Rozmixovanú omáčku naplníme do pohárov, jeden nechám na čerstvo a ostatné zasterilizujem. Dúfam, že sa nájdu nadšenci takýchto lektvarov a potešia sa receptu :) Tak dobrú chuť a ohnivým papuľkám zdar!
Diskusia k receptu