Patizóny v sladkokyslom náleve fotorecept

makinka31 - bez fotkymakinka31, 20. júla 2012
Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept)
Foto: makinka31

Keďže je čas zavárania a u nás doma uhorky v sladkokyslom náleve moc "nejdú", tak pridávam recept na zavárané patizóny,možno zachutia aj vám:)

Suroviny

 čerstvý




Postup

  1. 1

    Menšie patizóny umyjeme, očistíme od stopky a na opačnom konci tiež vyčistíme. Chren očistíme. Patizóny musia byť mladučké, malé, menšie ako mám ja, ale nestihla som skôr obrať až dnes a musia byť chuťovo dobré, pretože aj nejakému hlodavcovi chutili :)

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Patizóny si pokrájame na mesiačiky, asi takto :

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do poumývaných fliaš dáme kúsok chrenu, kto má môže dať namiesto chrenu feferónku alebo môže dávať len samotné patizóny. Postupne ukladáme do fliaš mesiačiky patizónov.

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokračujeme až do naplnenia fliaš. Môžeme ešte niekde v strede pridať chren.

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme sladkokyslým nálevom, uzavrieme a sterilizujeme. Dobrú chuť!

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Nikdy som si nerobila starosti kvôli tomu, ak v záhrade sa nepodarili uhorky: boli predsa nasadené patizóny! Krásny receptík, pekné foto, popis, si šikulka!
monnikka
toto ma zaujalo, urobím pár pohárov, robievam aj karfiol, tak myslím, že aj toto bude mať úspech




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia