Patizóny v sladkokyslom náleve fotorecept

makinka31 - bez fotkymakinka31, 20. júla 2012
Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept)
Foto: makinka31

Keďže je čas zavárania a u nás doma uhorky v sladkokyslom náleve moc "nejdú", tak pridávam recept na zavárané patizóny,možno zachutia aj vám:)

Suroviny

 čerstvý

Postup

  1. 1

    Menšie patizóny umyjeme, očistíme od stopky a na opačnom konci tiež vyčistíme. Chren očistíme. Patizóny musia byť mladučké, malé, menšie ako mám ja, ale nestihla som skôr obrať až dnes a musia byť chuťovo dobré, pretože aj nejakému hlodavcovi chutili :)

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Patizóny si pokrájame na mesiačiky, asi takto :

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do poumývaných fliaš dáme kúsok chrenu, kto má môže dať namiesto chrenu feferónku alebo môže dávať len samotné patizóny. Postupne ukladáme do fliaš mesiačiky patizónov.

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokračujeme až do naplnenia fliaš. Môžeme ešte niekde v strede pridať chren.

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme sladkokyslým nálevom, uzavrieme a sterilizujeme. Dobrú chuť!

    Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Nikdy som si nerobila starosti kvôli tomu, ak v záhrade sa nepodarili uhorky: boli predsa nasadené patizóny! Krásny receptík, pekné foto, popis, si šikulka!
monnikka
toto ma zaujalo, urobím pár pohárov, robievam aj karfiol, tak myslím, že aj toto bude mať úspech

Zaujímavé video z archívu TV Varecha