Foto: 4ica
Nerada vysmážam, ale chutia mi šišky a tieto pečené šišky sú tak trošku kompromis.
na 200 °C
Suroviny
1 kocka |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
500 g |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
100 g |
|
150 ml |
|
2 |
|
|
|
50 g na potretie |
|
trošku |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Z múky, droždia, vlažného mlieka a cukru si pripravíme kvások. Necháme ho vykysnúť.
- 2
Preosiatu múku zmiešame s cukrami a osolíme. pridáme maslo, mlieko, v ktorom sme rozmiešali žľtky, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Na teplom mieste necháme nakysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát hr.8mm a vykrojíme kolieska. Na polovicu koliesok rozdelíme lekvár a prikryjeme zvyšnými kolieskami. Pohárom potom naraz vykrojíme, aby zostali pekne spojené.
- 4
Uložíme na papier na pečenie a necháme prikryté utierkou ešte 20 minút kysnúť. Pečieme 15 až 20 minút v predhriatej rúre pri teplote pri 200 stupňov C.
- 5
Horúce šišky potrieme rozpusteným maslom, vymiešaným s rumom. Ešte teplé šišky pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu