Krémová zemiaková polievka z Horného Rakúska

bubaya - fotkabubaya, 18. decembra 2011

Vynikajúca polievka, ktorá je chutná horúca v zime, aj studená v lete. Naučila ma ju variť Terka z Horného Rakúska. S touto polievkou som žala úspechy všade, kde som ju uvarila. Dúfam, že bude chutiť aj vám.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g múčne
1 liter , alebo voda
1 PL
100 ml alebo kyslá smotana, jogurt
1 ks
1 ČL
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky, pekné múčne, olúpem. Ak varím pre hostí, jeden zemiak nakrájam na tenké plátky, opečiem na oleji do chrumkava a použijem ako dekoráciu. Ostatné zemiaky nakrájam na menšie kocky, zalejem vývarom, alebo vodou, pridám majorán, bobkový list, osolím podľa chute.

  2. 2

    Varím cca 15 minút. Keď sú zemiaky celkom mäkké, vyberiem bobkový list, prilejem šľahačku a rozmixujem tyčovým mixérom. Pridám soľ, korenie, štipku postrúhaného oriešku. Tesne pred podávaním ešte raz trochu napením mixérom. Nalejem do taniera a navrch posypem plátky opečeného zemiačku.

  3. 3

    Štíhlejšia varianta - smotana na varenie 10 - 12%. Letná varianta, chutná aj za studena - kyslá smotana, alebo jogurt

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: