Vynikajúca polievka, ktorá je chutná horúca v zime, aj studená v lete. Naučila ma ju variť Terka z Horného Rakúska. S touto polievkou som Zobraziť celý popisVynikajúca polievka, ktorá je chutná horúca v zime, aj studená v lete. Naučila ma ju variť Terka z Horného Rakúska. S touto polievkou som žala úspechy všade, kde som ju uvarila. Dúfam, že bude chutiť aj vám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky, pekné múčne, olúpem. Ak varím pre hostí, jeden zemiak nakrájam na tenké plátky, opečiem na oleji do chrumkava a použijem ako dekoráciu. Ostatné zemiaky nakrájam na menšie kocky, zalejem vývarom, alebo vodou, pridám majorán, bobkový list, osolím podľa chute.
- 2
Varím cca 15 minút. Keď sú zemiaky celkom mäkké, vyberiem bobkový list, prilejem šľahačku a rozmixujem tyčovým mixérom. Pridám soľ, korenie, štipku postrúhaného oriešku. Tesne pred podávaním ešte raz trochu napením mixérom. Nalejem do taniera a navrch posypem plátky opečeného zemiačku.
- 3
Štíhlejšia varianta - smotana na varenie 10 - 12%. Letná varianta, chutná aj za studena - kyslá smotana, alebo jogurt
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu