Výborné lasagne

veronikavargova - bez fotkyveronikavargova, 21. novembra 2016
Výborné lasagne
Foto: Veronikavargova
10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Bolonská omáčka:
1 kg mleté
800 g z plechovky
2 ks väčšia
3-4 strúčiky
2 PL
1 PL
1 PL
1 KL
2 KL
Syrová omáčka (bešamel):
100 g
100 g
1 l
125 g
125 g 45 %
1 KL
Na posypanie:
125 g
125 g 45 %
Ostatné:
16 plátkov
15 lístkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bolonská omáčka: Vo veľkej panvici rozpáľte olej. Pridajte jemne nasekanú cibuľu, osmažte do mäkka potom pridajte prelisovaný cesnak a ešte 3 minúty smažte.

  2. 2

    Pridajte paradajky, nechajte zovrieť.

  3. 3

    Vmiešajte mäso, 3 minúty povarte. Pridajte soľ, korenie, sušenú bazalku. Povarte na miernom ohni 10 minút. Nakoniec pridáme oregano a premiešame.

  4. 4

    Syrová omáčka (bešamel): V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.

  5. 5

    Do pekáča dajte najprv lasagne, vrstvu bolonskej omáčky, na to poukladajte 5 lístkov bazalky, syrovú omáčku, lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky, syrovej omáčky, posypeme syrom. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 40 minút.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
@Veronikavargova (21.11.2016 19:28)

aj zarovnaná je veľa. z orieška stačí párkrát strúhnuť, je to aromatické korenie. neviem si predstaviť dať do jedla lyžičku.
a k tomu betónu: mňa, ako kuchárku s pomaly 20-ročnou praxou, nepresvedčíš, že 1L mlieka + 100g múky nevytvorí hustú hmotu, nie jemnú omáčku.

Pridaj komentár k receptu: