Foto: Veronikavargova
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Bolonská omáčka: | |
1 kg mleté |
|
800 g z plechovky |
|
2 ks väčšia |
|
3-4 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
Syrová omáčka (bešamel): | |
100 g |
|
100 g |
|
1 l |
|
125 g |
|
125 g 45 % |
|
1 KL |
|
Na posypanie: | |
125 g |
|
125 g 45 % |
|
Ostatné: | |
16 plátkov |
|
15 lístkov |
|
Postup
-
1
Bolonská omáčka: Vo veľkej panvici rozpáľte olej. Pridajte jemne nasekanú cibuľu, osmažte do mäkka potom pridajte prelisovaný cesnak a ešte 3 minúty smažte.
- 2
Pridajte paradajky, nechajte zovrieť.
- 3
Vmiešajte mäso, 3 minúty povarte. Pridajte soľ, korenie, sušenú bazalku. Povarte na miernom ohni 10 minút. Nakoniec pridáme oregano a premiešame.
- 4
Syrová omáčka (bešamel): V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.
- 5
Do pekáča dajte najprv lasagne, vrstvu bolonskej omáčky, na to poukladajte 5 lístkov bazalky, syrovú omáčku, lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky, syrovej omáčky, posypeme syrom. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som betón z toho nemala, lazane chutili mne aj manželovi.
a ešte doplním KL - kávová lyžička (zarovnaná) nie kopcom !
aj zarovnaná je veľa. z orieška stačí párkrát strúhnuť, je to aromatické korenie. neviem si predstaviť dať do jedla lyžičku.
a k tomu betónu: mňa, ako kuchárku s pomaly 20-ročnou praxou, nepresvedčíš, že 1L mlieka + 100g múky nevytvorí hustú hmotu, nie jemnú omáčku.
:D