Šatočky z vanilkovým krémom z nepravého lístkového cesta fotorecept
Foto: ancicka
Sú na nerozoznanie od pravého.
porcií
príprava
na 150-160 °C
Suroviny
300 g |
|
1 ks |
|
1 kelinok 200g |
|
šipka |
|
na potretie |
|
Plnka: | |
1 ks /helia |
|
1/2 l |
|
2 ks ,alebozlatý klas (Dr. Oetker) |
|
1 ks |
|
2 ks celé |
|
2 PL |
|
podľa chutí |
|
Postup
-
1
Do misky si dáme múku,maslo a kyslé mlieko.Zhnetieme,
-
2
...a zhetené cesto ešte na pomúčenej doske vypracujeme asi z 50 g múky,tak aby bolo hladké.
-
3
Cesto potom zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme ho v chlade odpočívať aspoň 12 hodín.
-
4
Potom cesto na tenúčko rozváľkame ,nakrájame štvorce.Ja som si pre istotu urobila z kartonu štvorec,aby som mala aspoň približne rovnake štvorce.Potom každý štvorec zabalím takto do trubičky. Takto zabalené poukladáme na plech,potrieme žltkom a upečieme.Pečieme ich na miernejšom stupni teploty,aby sa dobré upiekli a nespálili.
-
5
Plnku si uvaríme zo zlatého klasu,cukru,mlieka,2 žltky a vanilky,pridáme tuhy sneh do ktorého zašľaháme pr.cukor a ešte do horúcehovmiešame. Necháme za občasného miešania trocha vychladiť .
-
6
Potom pridáme maslo a dobré vyšľaháme.
-
7
Plníme z jednej aj druhej strany ozdobným vrecuškom alebo trubicou.
-
8
Naplnené môžme ešte jemne pocukrovať. Dobrú chuť!
V bode 1 pises , ze pridame kysle mlieko a v rozpise je kysla smotana. Tak co je spravne? :-)
Môžeš vyskúšať aj tento, varecha.pravda.sk/recepty/rozky-s-lekvarom-na-baldovskej-...