Foto: zuzkanr
Cez jahodovú sezónu nesmie chýbať! :-) výsledná fotka sa nestihla zasnímať, keďže bolo hneď po ňom :-D
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista a pridáme mascarpone,šľaháme ďalej a dáme stuhnúť do chladničky, kým si urobíme sirup.
-
2
Jahody nakrájame, rozmixujeme, pridáme troška cukru a vody a povaríme 15minút, kým nevznikne sirup a necháme vychladnúť.
-
3
Do mascarpone pridáme vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom.
-
4
Piškóty postupne namáčame do sirupu a ukladáme do formy (keďže nemám ten správny pekáč tak som musela improvizovať :-D)
-
5
A postupne len postupne striedame vrstvu piškót a krému.
-
6
Vrch posypeme kakaom a naukladáme jahody, dáme na deň stuhnúť do chladničky.
-
7
A asi takto nejako to vypadalo pred odložením do chladničky v mise.
Diskusia k receptu