Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta plnené vanilkovým krémom. Stará dobrá klasika, ktorá nesmie chýbať na žiadnej oslave.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
200 ml |
|
70 g |
|
160 g |
|
štipka |
|
4 ks (veľkosť M) |
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
100 g |
|
2 bal. |
|
1/3 ČL |
|
200 g |
|
50 ml |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Odpaľované cesto: Olej si v pohári odvážime, vlejeme do hrnca, pridáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Keď vrie, vsypeme múku a dobre miešame vareškou, až sa všetko spojí a dobre zavarí. Odstavíme a necháme vychladiť.
- 2
Do vychladeného cesta všľaháme vajíčka. Dobre vyšľaháme. Kým nastriekame venčeky na plech, zapneme rúru na 220 stupňov. Cesto pomocou cukrárenského vrecka nastriekame na suchý plech v tvare venčekov.
- 3
Keď sú na plechu, dobre ich pokropíme studenou vodou. Vložíme do rúry a stiahneme teplotu pečenia na 200 stupňov. Po 12 minútach stiahneme teplotu na 170 stupňov a dopečieme. Počas pečenia neotvárame rúru. Keď sú venčeky dobre upečené, mali by samé odskočiť od plechu.
- 4
Krém: Z mlieka, Zlatého klasu, mletej vanilky a cukru uvaríme hustý puding. Vrch pudingu posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladiť. Do pudingu všľáháme maslo a rum.
- 5
Venčeky rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémom. Vrch posypeme cez sitko práškovým cukrom.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne ♥️