Foto: tatranka
Tento recept je môj vlastný.Je to vlastne rizoto,ale nie z ryže ale z tarhone.Tarhoňu máme veľmi radi a preto tento recept je u nás Zobraziť celý popisTento recept je môj vlastný.Je to vlastne rizoto,ale nie z ryže ale z tarhone.Tarhoňu máme veľmi radi a preto tento recept je u nás vítaný. Teraz už častejšie robíme z tarhone ako z ryže.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ingrediencie: bravčové mäso,cibuľa.huby,zelenina / mám mrazenú,aj svoje huby zamrazené /,paprika sladká,korenie,soľ,olej,tarhoňa.
-
2
Cibuľku pokrájam na drobno a osmahnem na oleji do sklovita.
-
3
Na ňu pridám,umyté a pokrájané mäso na kocky,aby sa zatiahlo.Potom posolím a pridám červenú mletú papriku a trochu mletého čierneho korenia.Keď sa mäso udusí vo vlastnej šťave,pridám horúcu vodu,alebo vývar a nechám pomaly dusiť,kým mäsko nezmäkne.
-
4
Medzi tým si na cibuľke a oleji osmažím huby.Je to zmes húb ktoré sme s manželom nazbierali a zamrazili.
-
5
K hubám pridám mrazenú zeleninu.Je to mexická zmes,ktorá je celkom dobre ochutená.Toto spolu prehrejem asi tak 10 minút.
-
6
Medzi tým si dám na oleji usmažiť dva hrnčeky tarhone /suchú/ nenamáčať ani nepremývať ako ryžu!Ona na oleji musí dostať peknú rúžovú až hnedastú farbu.Posolím a zalejem zase dvomi hrnčekami vody.Plameň stíšim a takto ju nechám dusiť do mäkka.Hotová je vtedy,ak sa nelepí a pekne delí.
-
7
Tu je už výsledok.Uvarená tarhoňa.
-
8
Premiešam ju spolu s mäsom a zeleninovou zmesou.
-
9
Podávam s cviklou a šalátom.
@sjuz ,robievam ju aj ja ako prílohu k mäsu a zelenine.
@bambitka ,tak budeme mať rovnaký obed,lebo ja si dnešný obed zopakujem.Navarila som viac,aby som si mohla dať do poriadku byt.
@vierocka63 ,ja tarhoňu robiť neviem.Tiež ju kupujem.Je výborná.
tarhonu smažím,ked ju robím len,ako prílohu,tu ju farebnú nepotrebujem,zo zeleniny je farieb dosť,aj ked je chutnejšia iste,ale šetrím olejom kde sa dá,koli línií
Môžete vyskúšať nasledovný recept. Tarhoňu(najlepšie domácu) pripravíme obvyklým spôsobom,(popražiť, podusiť), jednu tretinu navrstvíme do maslom vymazanej Jenskej misy, pridáme vrstvu na kolieska nakrájané, na tvrdo uvarené vajíčka,ďalšia vrstva je opäť tarhoňa, potom ďalšia na kolieska nakrájana údená klobáska na vrh príde posledná tretina tarhone.Zalejeme kyslou šľahačkovou smotanou, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme.Podávame s kyslou uhorkou.
Je to trochu roboty naviac,ale za vyskúšanie stojí.
na piaty deň nášho pobytu na večeru v marci 2008.
@marta23 ,máš pravdu,je to ako dobrý vtip.Samozrejme myslela som tým vzniknutú šťavu a dolejem vodu,alebo ak mám vývar na ďalšie dusenie.