Slovenský kotlíkový guláš

redakcia - fotkaredakcia, 20. augusta 2009

Suroviny

300 g
300 g
60 g
400 g
100 g
100 g
40 g
10 g




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.

  2. 2

    Na rozohriatej masti opražíme cibuľu do zlatista. Pridáme paradajkový pretlak, nasekaný cesnak, rascu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a hovädzie mäso, všetko zalejeme vodou alebo vývarom a podusíme.

  3. 3

    Keď je hovädzie mäso polomäkké, pridáme pokrájané bravčové a dusíme.

  4. 4

    Pred dohotovením zahustíme zápražkou, pridáme papriku a paradajky pokrájané na menšie kúsky a necháme prejsť varom.

  5. 5

    Pred dokončením dáme do gulášu ešte zemiaky a necháme ich uvariť.

Diskusia k receptu

Vymazať
duschko
Slovenska klasika. Ked som cital suroviny, tak mi tam chybali zemiaky. V texte receptu som ich nasiel. Robim skoro taky isty, len ked dam hovadzie, tak nezalievam vyvarom, ale dusim, kym nepusti stavu. Potom pridam bravcovy bocik, na ktory sa vzdy kazdy tesi najviac. Pred podavanim odoberiem do misky trosku stavy, ktoru poriadne okorenim chilli, MCK, majorankou, cesnakom, feferonkami. Kto chce ostrejsie, tak si dochuti z pripravenej omacky.
Vymazať
hubata
Vidíš, to je dobriý nápad: takto deti guláš môžu aj deti aj dospelí. Ty si ale hlavička !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia