Foto: jerica
@jerica dostala som od syna kalamare , vie že mám rada ryby ale aj morské potvory,povedal "mami sprav si ,viem že to máš rada"bola Zobraziť celý popis@jerica dostala som od syna kalamare , vie že mám rada ryby ale aj morské potvory,povedal "mami sprav si ,viem že to máš rada"bola to porcia presne pre mňa. Viem že to je oblúbené jedlo ako aj u syna ale aj našich priateľov z Chorvatska.U syna sú ryby v jedálničku pravidelne dva razy do týždňa ,čo ja nemôžem povedať , moja polovička má ryby najradšej u "susedov" za to ja zas zbožňujem ryby,okrem pangasa.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
kalamare - ligne očistené , umyté pripravené dať na panvicu neudávam množstvo, mala som len na jednu porciu , robila som si len pre seba:-)
-
2
na panvicu nalejeme trochu oleja kde opražíme kalamare,oprážame prikryté (prská to)na najmenšej teplote , málinko podlejem vodou cc.1polievková lyžica , keď sa voda vyparí vidím že sú opražené , majú zlatistú farbu, kalamáre vyberiem na pripravený tanier so zemiakmi a servírujem , kto má rád korenisté môže si dokoreniť čiernym korením . Čas neudávam , riadim sa okom , mali by byť jemne zlatisté. mala som ich mekulinké a s tým šalátom , jednoducho výborné.
-
3
na tanier som si rozložila rukolu , poliala balsamico krémom
-
4
príloha varené zemiačky s kmínom
-
5
opražené kalamáre som dala na zemiačky , pokvapkala macerátom , olivový olej s rozotretým cesnakom na soli ,
-
6
pridala som si aj cviklový šalátik z receptu od @danielkas , musím uznať , mala som výborný obedík , hlavne za dvadsať minút hotový:-)
@danielkas ja som k tomu nepotrebovala môjho , to bolo moje výsostné,môj by sa toho ani nedotkol , ešte keby to bol rezeň.
ak mozem: Cas na opecenie sa ozaj neda presne urcit minutami; zalezi aj na tom, ci su cerstve, /alebo boli mrazene /- daju sa vsak lahko opiect v kazdom pripade- pokrajane na kocky, alebo kruzky max.by som povedala do 3 min. na horucej panvici- malicko dlhsie ak su v celosti.
Calamari su dobre opecene vtedy, ked ostanu matne a troska akoby napuchnute avsak je treba radsej ich podcenit opecenim ako opacne, lebo vtedy su gumovo nejedle. J. pozdravujem!
Máš pravdu, že som mala problém zistiť koľko minút som opekala kalamáre,boli čerstvé,to vieš , že aj fotiť , medzi tým pripaviť zemiačky a naservírovať , hoc len pre seba , bolo to tak rýchlo , že som ani neustriehla čas aj s prestieraním. Pozrela som čas fotenia,ale to nemôže byť presne,lebo fotíš prípravu , ale aj postup,tak to vychádza veru za 4 minúty , neboli vôbec gumové , tak rýchlo som to napratala do seba , že nemali čas zgumovatieť . Hanka , ďakujem za dobré a užitočné rady.
Moja polovička má radšej "slonie ucho" opitý rezeň,