Pečená zelenina

bozulka - fotkabozulka, 8. februára 2010
Pečená zelenina
Foto: bozulka

Táto pečená zelenina je naše veľmi obľúbené jedlo a keď mám batáty, hokkaido a kvaku môže byť aj 2x za týždeň. Kto má rád Zobraziť celý popisTáto pečená zelenina je naše veľmi obľúbené jedlo a keď mám batáty, hokkaido a kvaku môže byť aj 2x za týždeň. Kto má rád zeleninu bude mu určite chutiť a naučili sa aj mäsožravci.

4-6
porcie
20-30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

2-3 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán, cukinu , hokkaido umyjeme a pokrájame aj so šupkou na väčšie kusy asi 3x3 cm, papriku očistíme a pokrájame na široké prúžky-asi 6 ks podľa velkosti papriky. Batáty a kvaku ošúpeme a tiež pokrájame ako baklažán, cibuľu na osminky a pokial máme šalotku môže byť celá alebo na polovice, z feniklu odrežeme tvrdé časti a pokrájame na štvrtiny.

  2. 2

    Keď máme všetko pokrájané, dáme na plech osolíme soľou ,vegetou, pridáme čierne korenie, sušenú bazalku alebo provensalské korenie, môžeme dať aj čerstvý rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame - najlepšie rukami. Dáme do rozohriatej rúry na 170 stupňov. Asi po 15 minutách premiešame a dopečieme nie príliš na kašu.

  3. 3

    Podávame s ryžou,ktorú ozdobíme napríklad vňatkou alebo posekanou čerstvou feferonkou. Ak nemáte všetky druhy zeleniny môže byť aj z toho čo doma máte. Určite bude chutiť.

Diskusia k receptu

babidka
bozulka prosim ta , kde si kupila bataty? mam ich velmi rada ale siroko -daleko som ich este nevidela ani v jednom obchode . kvaku a ani okruhlicu som tu uz tiez davno nenasla .
1x li
sovka62
Recept som si uložila, ale tiež netuším, kde zoženiem suroviny. Kvaku som naposledy videla na Liptove, tam ju pestujú v každej záhrade a odkladajú si ju aj na zimu. Je veľmi chutná, dokonca aj surová, chutila mi ako kaleráb. Ale v obchodoch, ani na trhu som ju veru nevidela.
bozulka
Milé varecháčky babidka a sovka ,je pravda,že sú to suroviny trošku vzácnejšie,ale batáty občas dostať v TESCU aj v KAUFLANDE kvaku a hokaido aj baklažány,cukíny si dopestujem na zahrádke.Semienka dostať kupiť v semenárstve pokial máte zahrádku.
Dnes som videla ako varila NIGELLA a robila tiež podobný recept -piekla zeleninu a batáty vôbec neočistila,ale len umyla a pokrájala a ešte dala navrch nejaký syr len som nezistila aký lebo som bola na vareche a bola som bez zvuku.
Kvaka aj batáty vydržia veľmi dlho keď sú uskladnené v chladnej komore.Keď sa objavia v obchode tak kúpim viac kilogramov a potom si užívame.Veľa sťastia pri nákupoch!!!
bublika
bozulka ten syr bol nieco ako niva nepamatam si ktory presne mala ale viem ze bol velmi aromaticky a plesnivy.tiez som to skusala a bolo to vyborne.neviem ci to nebola gorgonzola
používateľ nemá avatar
jma
jma
Skvely recept. Uz som ho robila niekolkokrat - bud ako prilohu, alebo hlavne jedlo - vtedy som navrch namrvila balkansky syr. Kedze sa da pouzit viacmenej lubovolna kombinacia zeleniny, fakt jednoduche a chutne.
bozulka
Ďakujem @jma , je to skutočne výborný recept,som rada,že sa páči.Výhodou je skutočná variabilita,ale vždy chutná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia