Foto: bozulka
Táto pečená zelenina je naše veľmi obľúbené jedlo a keď mám batáty, hokkaido a kvaku môže byť aj 2x za týždeň. Kto má rád Zobraziť celý popisTáto pečená zelenina je naše veľmi obľúbené jedlo a keď mám batáty, hokkaido a kvaku môže byť aj 2x za týždeň. Kto má rád zeleninu bude mu určite chutiť a naučili sa aj mäsožravci.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Baklažán, cukinu , hokkaido umyjeme a pokrájame aj so šupkou na väčšie kusy asi 3x3 cm, papriku očistíme a pokrájame na široké prúžky-asi 6 ks podľa velkosti papriky. Batáty a kvaku ošúpeme a tiež pokrájame ako baklažán, cibuľu na osminky a pokial máme šalotku môže byť celá alebo na polovice, z feniklu odrežeme tvrdé časti a pokrájame na štvrtiny.
- 2
Keď máme všetko pokrájané, dáme na plech osolíme soľou ,vegetou, pridáme čierne korenie, sušenú bazalku alebo provensalské korenie, môžeme dať aj čerstvý rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame - najlepšie rukami. Dáme do rozohriatej rúry na 170 stupňov. Asi po 15 minutách premiešame a dopečieme nie príliš na kašu.
- 3
Podávame s ryžou,ktorú ozdobíme napríklad vňatkou alebo posekanou čerstvou feferonkou. Ak nemáte všetky druhy zeleniny môže byť aj z toho čo doma máte. Určite bude chutiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dnes som videla ako varila NIGELLA a robila tiež podobný recept -piekla zeleninu a batáty vôbec neočistila,ale len umyla a pokrájala a ešte dala navrch nejaký syr len som nezistila aký lebo som bola na vareche a bola som bez zvuku.
Kvaka aj batáty vydržia veľmi dlho keď sú uskladnené v chladnej komore.Keď sa objavia v obchode tak kúpim viac kilogramov a potom si užívame.Veľa sťastia pri nákupoch!!!