Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou
Foto: morkapredatorka
Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako si to predstavujem. Už sa k tomu blížim Zobraziť celý popisToto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako si to predstavujem. Už sa k tomu blížim - ešte tam nie som na 100 % ale musím povedať, že tentokrát už to stojí za zverejnenie :) Tak snáď Vás nesklamem. Rozpis surovín bude približný a na zhruba 1 porciu. 100 g ryžových rezancov to presne byť nemusí, možno je to menej, ale odhadom by to malo byť trocha - na jednu porciu.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
5 PL (Kikkoman) |
|
1 PL (Kikkoman) |
|
2 PL |
|
2 ks (alebo huby shitake) |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
kúsok (nemusí byť) |
|
1 ČL (Vitana) |
|
1 pl |
|
1 a pol ČL |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na tenké rezančeky, vložíme do misky s korením na čínu a olejom, premiešame a necháme postať v chladničke aspoň na hodinu, ideálne však cez noc.
- 2
Rozpálime ideálne kvalitný wok alebo aspoň inú hlbšiu panvicu, keď je naozaj poriadne rozpálený, tak doň hodíme mäso a prudko opekáme, až kým nemá krásnu zlatú farbu, zapneme naplno digestor :D
- 3
Zeleninu si nakrájame: mrkvu na tenké rezančeky, šampiňóny na tenké plátky, alebo ak používame shitake alebo judášovo ucho tak ak máme sušené, najskôr namočíme a potom pokrájame, pór nakrájame na tenké šikmé kolieska (ako sa krája metrový koláč:D)
- 4
Zelenina je nakrájaná a mäsko krásne, tak ju k nemu šupneme a opekáme, taktiež prudšie aby sa nerozvarila. Tu už môžeme pridať sójovky, s tmavou opatrne, radšej menej a potom pridať, ide tu hlavne o peknú farbu, ktorú nám spraví. A svetlú sójovku lejem len tak od oka, tej kľudne viacej, množstvo je uvedené iba cca. Soľ ani nedávam.
- 5
Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale. Mäsovu zmes máme pekne opečenú, teraz si vo vode rozriedime škrob a prilejeme k mäsu, získa peknú konzistenciu :) Už to iba chvíľku prehrejeme na panvici a môžeme pridať uvarené ryžové rezance, opäť troška pridáme a opekáme spolu s rezancami. Teraz je papanica hotová a môžeme ju rýchlo zbaštiť. Dobrú chuť :* (snáď som nič nezabudla)
Tiež Čínske rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/opekane-cinske-ryzove-rezance/3...
Mne ani nejde o zahustenie ale ta konzistencia masa sa mi paci po pridani srobu. Take je mazlavejsie:)
Ďakujem za receptík...