Kuracie karí
Kuracie karí

Thajské kuracie karí

ferno - fotkaferno, 26. februára 2023
Thajské kuracie karí
Foto: ferno

Toto jedlo si občas dávam v ázijských bistrách. Keďže si myslím, že už mám ázijskú kuchyňu slušne zmáknutú, tak som si spravil „rozbor“ a chutí Zobraziť celý popisToto jedlo si občas dávam v ázijských bistrách. Keďže si myslím, že už mám ázijskú kuchyňu slušne zmáknutú, tak som si spravil „rozbor“ a chutí naozaj ako z ázijského rýchleho občerstvenia.

Suroviny

2 ks
1 ks
5 cm
1 ks
100 g
1/2
1-2 PL
1-2 PL (alebo rybacia)
400 ml




Postup

  1. 1

    Do rozpáleného woku dáme olej, po chvíľke na plátky nakrájané kuracie prsia. Opečieme.

  2. 2

    Pridáme na väčšie kocky nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájanú mrkvu, papriku, bambusové výhonky, na tenké plátky nakrájaný zázvor a chvíľu opečieme. Mrkva a cibuľa by na konci varenia nemala byt úplne mäkká.

  3. 3

    Pridáme kokosové mlieko, karí korenie, sójovú alebo rybaciu omáčku a zelené fazuľky. Privedieme k varu a dochutíme (karí korenie, sójová omáčka).

  4. 4

    Podával som s ryžou basmati.

Diskusia k receptu