Len štyri suroviny (slíže)
Foto: 2010
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v Ázii sú také jednoduché recepty, tento je jeden z Zobraziť celý popisTaliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v Ázii sú také jednoduché recepty, tento je jeden z nich. Za vzor som si zobral recept od blogerky Rasa Malaysia je na ázijskom princípe sladko kyslé.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slíže aké máte doma. Ja som mal čerstvé vajíčkové hokkien, ktoré stačilo dať zmäknúť do teplej vody, ale špagety tiež spravia službu.
-
2
Arašidové maslo som použil s kúskami orieškov. Trik ako spraviť maslo tekuté je ho dať na 30 sekúnd do mikrovlnky, a ak nie je ešte tekuté, pridať ďalších 30.
- 3
Do panvice dáme zohriať lyžicu - dve sladkej chilli omáčky. Pridáme roztopené arašidové maslo a podľa chute lyžicu octu (nie klasického slovenského), dačo jemnejšie ako vínny alebo ovocný. Premiešame - spojíme a vmiešame slíže, prehrejeme. Keď sa nám chce, prizdobíme posekanými opraženými kešu alebo arašidami a plus dačo zelené či petržlenovú vňať alebo koriander a možno kúsok citrónu či limetky podľa chuti.
Tiež maslom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu