Čínska opekaná zelenina
Foto: ferno
Mal som doma dáku zeleninu, ktorú som chcel minúť.
4
porcie
porcie
Suroviny
1-2 ks |
|
4 cm |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 stonka |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
250 g |
|
1-2 hrste |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
1 PL čínske |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Do rozohriateho woku dáme olej a po chvíľke cibuľu nakrájanú na pásiky, zázvor a cesnak na tenké plátky a čili papričky nakrájané na drobno. Chvíľu opečieme.
- 2
Ďalej pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny okrem špenátu. Opäť chvíľu opekáme.
- 3
Keď už je zelenina mäkšia, pridáme špenát, sójovú a ustricovú omáčku a ryžové víno. Premiešame.
- 4
Ak chcete viac omáčky, pridáte vodu s rozmiešanou PL kukuričného škrobu a poprípade dochuťte omáčkami.
- 5
Podával som s ryžou basmati.
Tiež zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu