Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 19. novembra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
| Bao žemle: | |
| 300 g |
|
| 125 g |
|
| 5 PL |
|
| 1 KL |
|
| 180 ml |
|
| 60 g |
|
| Guacamole: | |
| 1 ks zrelé |
|
| 40 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
| (alebo citrónová) |
|
| Bravčový pulled pork: | |
| 200 g |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Marinovaná červená cibuľa: | |
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 40 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a droždie, vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme do vymastenej misky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, vykrojíme 8 cm kruhy, ktoré potrieme roztopenou bravčovou masťou, z jednej strany preložíme a necháme pod utierkou na pomúčenom plechu kysnúť ďalších 30 minút. Potom dáme naparovať na 10 minút ako knedle: Naparené žemličky vytiahneme z paráku a môžeme ihneď podávať alebo nechať vychladnúť. Pred podávaním opätovne zohrejeme v parnom hrnci asi 2 minúty.
- 2
Guacamole: Zrelé avokádo ošúpeme, odstránime kôstku, dužinu roztlačíme vidličkou, pridáme japonskú majonézu, koriander nasekaný najemno, soľ, korenie, nasekané kizami wasabi. Všetko dôkladne premiešame metličkou a môžeme jemne ochutiť limetkovou alebo citrónovou šťavou.
- 3
Bravčový pulled pork: Bravčové plece očistíme, osolíme, okoreníme a potrieme údenou paprikou, najemno nastrúhaným cesnakom a zázvorom – celé to môžeme zaúdiť na drevenom uhlí. Pečieme pri 164 °C asi 3 hodiny, jemne podliate vodou.
- 4
Marinovaná červená cibuľa: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné plátky. Ohrejeme vodu a ocot, pridáme cukor a varíme dovtedy, kým sa nerozpustí, potom do horúceho nálevu dáme cibuľu. Necháme marinovať cez noc.
- 5
Bao žemličku prihrejeme na pare, opatrne otvoríme, potrieme hrubšou vrstvou avokádového guacamole, naň dáme zohriaty bravčový pulled pork vo vlastnej šťave, na mäso dáme marinovanú cibuľu a nasekanú koriandrovú vňať.
Tiež knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu