Knedličky
Knedličky

Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole

Tomáš Lysý
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 19. novembra 2019
Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

Bao žemle:
300 g
125 g
5 PL
1 KL
180 ml
60 g
Guacamole:
1 ks zrelé
40 g
20 g
20 g
 (alebo citrónová)
Bravčový pulled pork:
200 g
10 g
10 g
10 g
Marinovaná červená cibuľa:
100 g
50 ml
40 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a droždie, vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme do vymastenej misky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, vykrojíme 8 cm kruhy, ktoré potrieme roztopenou bravčovou masťou, z jednej strany preložíme a necháme pod utierkou na pomúčenom plechu kysnúť ďalších 30 minút. Potom dáme naparovať na 10 minút ako knedle: Naparené žemličky vytiahneme z paráku a môžeme ihneď podávať alebo nechať vychladnúť. Pred podávaním opätovne zohrejeme v parnom hrnci asi 2 minúty.

  2. 2

    Guacamole: Zrelé avokádo ošúpeme, odstránime kôstku, dužinu roztlačíme vidličkou, pridáme japonskú majonézu, koriander nasekaný najemno, soľ, korenie, nasekané kizami wasabi. Všetko dôkladne premiešame metličkou a môžeme jemne ochutiť limetkovou alebo citrónovou šťavou.

  3. 3

    Bravčový pulled pork: Bravčové plece očistíme, osolíme, okoreníme a potrieme údenou paprikou, najemno nastrúhaným cesnakom a zázvorom – celé to môžeme zaúdiť na drevenom uhlí. Pečieme pri 164 °C asi 3 hodiny, jemne podliate vodou.

  4. 4

    Marinovaná červená cibuľa: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné plátky. Ohrejeme vodu a ocot, pridáme cukor a varíme dovtedy, kým sa nerozpustí, potom do horúceho nálevu dáme cibuľu. Necháme marinovať cez noc.

  5. 5

    Bao žemličku prihrejeme na pare, opatrne otvoríme, potrieme hrubšou vrstvou avokádového guacamole, naň dáme zohriaty bravčový pulled pork vo vlastnej šťave, na mäso dáme marinovanú cibuľu a nasekanú koriandrovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia