Soté na ázijský spôsob fotorecept
Foto: danda3
Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30 minút, čo mi vyhovuje. Zeleninu dám akú mám, Zobraziť celý popisToto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30 minút, čo mi vyhovuje. Zeleninu dám akú mám, takže vždy je iné, ale vždy chutné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si variť ryžu, u nás je to jazmínová, množstvo podľa poštu stravníkov. Wok rozpálime a urobíme omeletu, väčšinou robievam z dvoch vajec. Keď sa upečie z jednej strany, otočíme ju a dopečieme.
-
2
Kým sa ryža a omeleta robia, pripravíme si zeleninu, ktorú nakrájame na menšie kúsky, dnes je to mrkva a cuketa, ale môže byť akákoľvek, výborné sú fazuľky, stonkový zeler a pod. Do tohoto soté dávam aj čerstvé šitake huby, zabudla som si ich kúpiť, ale odporúčam. Koľko mám cesnaku, toľko dáme zázvoru a spolu s čili papričkou nakrájame nadrobno. Namiesto póru môže byť zväzok zelenej cibuľky.
-
3
Kuracie prsia ( z jedného kuraťa) nakrájame na rezance.
-
4
Do woku nalejeme sójovú omáčku (od oka), keď začne vrieť, pridáme do nej mäso.
-
5
Dusíme, prehadzujeme, trvá to chvíľku.
-
6
Keď je mäso hotové, zasypeme ho kokosovým cukrom, poprehadzujeme, kým sa mäso neobalí. Dáme na bok.
-
7
Do woku nalejeme trošku oleja a začneme od najtvrdšej zeleniny, teda od mrkvy, chvíľku restujeme a prehadzujeme.
-
8
Pridáme pór (množstvo podľa chuti), cesnak, zázvor a čili. Tiež stačí chvíľka, chceme mať zeleninu chrumkavú nie udusenú.
-
9
Nakoniec vhodíme cuketu a opäť poprehadzujeme.
-
10
Vmiešame mäso a ustricovú omáčku. Ak sa vám to zdá málo slané, pridáme ešte trošku sójovej omáčky, nesolíme.
-
11
Ešte som do hotového jedla pridala nasekanú zelenú časť póru.
-
12
Omeletu stočím ako palacinku a nakrájam, môžeme pridať do panvice, alebo zvlášť na porcie. Servírujeme s ryžou. Keď si ryžu pridáme rovno do woku a popražíme, máme vynikajúce jedlo Nasa Goreng. Toto jedlo som robila aj vo vegetariánskej úprave s tofu. Fantázii sa medze nekladú.
-
13
Včera som uvarila Nasa Goreng - polovica kuracích pŕs, brokolica miesto cukety, ostatné ako v recepte okrem omelety (ešte pečiem) a nakoniec som vmiešala ryžu z predchádzajúceho dňa a popražila ešte spolu. Veľká pochúťka.
Ďakujem Ti @haji , už ostala len ryža...
Ďakujem TI, keď robím tofu, nakrájam ho na kocky, namarinujem sójovou omáčkou a potom opečiem na oleji, keď je hotové vyberiem a postupujem ako v recepte pri zelenine a vynechám ustricovú omáčku, tiež cukor.