Kuracie soté
Kuracie soté

Soté na ázijský spôsob fotorecept

danda3 - fotkadanda3, 17. decembra 2017
Soté na ázijský spôsob (fotorecept)
Foto: danda3

Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30 minút, čo mi vyhovuje. Zeleninu dám akú mám, takže vždy je iné, ale vždy chutné.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
 (Tamari)
2 ks
1/2 ks
2 strúčiky
1 ks
 (alebo zelená cibuľka)
1 KL
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si variť ryžu, u nás je to jazmínová, množstvo podľa poštu stravníkov. Wok rozpálime a urobíme omeletu, väčšinou robievam z dvoch vajec. Keď sa upečie z jednej strany, otočíme ju a dopečieme.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa ryža a omeleta robia, pripravíme si zeleninu, ktorú nakrájame na menšie kúsky, dnes je to mrkva a cuketa, ale môže byť akákoľvek, výborné sú fazuľky, stonkový zeler a pod. Do tohoto soté dávam aj čerstvé šitake huby, zabudla som si ich kúpiť, ale odporúčam. Koľko mám cesnaku, toľko dáme zázvoru a spolu s čili papričkou nakrájame nadrobno. Namiesto póru môže byť zväzok zelenej cibuľky.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsia ( z jedného kuraťa) nakrájame na rezance.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do woku nalejeme sójovú omáčku (od oka), keď začne vrieť, pridáme do nej mäso.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dusíme, prehadzujeme, trvá to chvíľku.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je mäso hotové, zasypeme ho kokosovým cukrom, poprehadzujeme, kým sa mäso neobalí. Dáme na bok.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do woku nalejeme trošku oleja a začneme od najtvrdšej zeleniny, teda od mrkvy, chvíľku restujeme a prehadzujeme.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme pór (množstvo podľa chuti), cesnak, zázvor a čili. Tiež stačí chvíľka, chceme mať zeleninu chrumkavú nie udusenú.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec vhodíme cuketu a opäť poprehadzujeme.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vmiešame mäso a ustricovú omáčku. Ak sa vám to zdá málo slané, pridáme ešte trošku sójovej omáčky, nesolíme.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ešte som do hotového jedla pridala nasekanú zelenú časť póru.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Omeletu stočím ako palacinku a nakrájam, môžeme pridať do panvice, alebo zvlášť na porcie. Servírujeme s ryžou. Keď si ryžu pridáme rovno do woku a popražíme, máme vynikajúce jedlo Nasa Goreng. Toto jedlo som robila aj vo vegetariánskej úprave s tofu. Fantázii sa medze nekladú.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Včera som uvarila Nasa Goreng - polovica kuracích pŕs, brokolica miesto cukety, ostatné ako v recepte okrem omelety (ešte pečiem) a nakoniec som vmiešala ryžu z predchádzajúceho dňa a popražila ešte spolu. Veľká pochúťka.

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@3sandra3 (18.12.2017 21:14)

Ďakujem TI, keď robím tofu, nakrájam ho na kocky, namarinujem sójovou omáčkou a potom opečiem na oleji, keď je hotové vyberiem a postupujem ako v recepte pri zelenine a vynechám ustricovú omáčku, tiež cukor.

Pridaj komentár k receptu: