Eskimo rezy
Žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom vymiešame. pridáme mlieko a olej a ešte premiešame elektrickým šlahačom. pridáme...
Pralinky zo semiačok
Tieto pralinky su vytvorené len zo semiačok a čokolády. Ochutnala som, sú skvelé.
Mäskové slimáky s polentovými knedlíčkami
Keďže žijem v krajine, kde sú slimáky pochúťkou, ale ja som ich ešte nemala odvahu...
Čína na sladko
Recept je jednochy a chutny. Vymyslela som ho sama a robila som ho dnes prvy krat a...
Kuracie prsia so šampiňónovou prikrývkou
V dnešnej dobe je moderné robiť jedlá bez chémie, bez glutamánov atď. Tak som si...
Wok rezance s tofu
Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu...
Bataty s bryndzou
Veľmi chutné papaníčko. Ja som si bataty obľúbila a v kombinácii s bryndzou boli naozaj výborné....
Tučniakov mliečny rez
Natrafila som na jednoduchý mliečny rez. Urobila som ho na dva spôsoby, nakoľko mi...
Šampiňónová pizza s tofu
Zdravšia verzia pizze, na ktorej si môžu pochutnať dokonca aj vegáni alebo tí, ktorí majú...
Labudove kura pod perinou
Vždy som rozmýšľal, či povestné telo Mariána Labudu formujú viac zdedené gény alebo stravovacie návyky...
Pomarančová marmeláda
Tento recept som dostala od mojej známej a teraz v zime nám veľmi chutí, hlavne do...
Marcipánové butter keksy
Veľmi jemné, skôr maslové keksy, s ani nie tak chuťou ako vôňou marcipánu.
Sladké kefírové pampúšiky
Rýchla maškrta pre jazýčky mojich drahých :-) Tieto lokšičky, či pampúšiky, alebo u nás nazývané...
Úžasné kuracie hrude
Kuracie mäso mám rád a rád sa o jeden vynikajúci recept podelím...
Pralinky s plnkou zo slaného karamelu
Bielu čokoládu musíme natemperovať – 330 g čokolády dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Roztopenú stiahneme, ...
Bravčové koleno v zemiakovej babe
Jedli ste už koleno v zemiakovej babe? Nie. Treba vyskúšať je to jednoducho k zjedeniu...
Fazuľové brownie
Poznáte fazuľové brownie? Oproti klasickému obsahuje oveľa viac bielkovín a vďaka množstvu kakaa je naozaj vhodný pre...
Bezlepkový makový koláč s hruškami
Mak je proste láska. V dobrom koláči alebo ako posýpka na parených buchtách – kto by...
Tyčinky z arašidového masla
Pred par dnami tu bola debata o arasidovom masle. Pridavam recept pre tych ktori ho maju...
Cícerové lokše
Cícer je nesmierne variabilná strukovina. Je vhodný nielen na polievku, kašu, alebo hummus...
Mäsom plnené palacinky podľa Natálie Hatalovej
Speváčka Natália Hatalová pozvala štáb TV Varecha do svojej kuchyne a naučila nás jedno zo svojich obľúbených...
Kurací vývar extra voňavý
Takýto vývar robievala moja stará mama, moja mama, ja, a aj nevesty naučím...
„Harmonika zemiačiky“ s plnenou panenkou
Zemiaky si poriadne umyjeme, nakrájame ako harmoniku, poukladáme na pekáč, poriadne osolíme a troška...
Ryžové rezance s medovou zeleninou
Očistenú zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), ochutíme medom, soľou a korením. Nakrájanú zeleninu...