Foto: lusinkab
Viem,že ich je tu už zopár ale ako som tak blúdila po vareche tak takýto som nenašla,preto sa s ním chcem s Vami podeliť. Zobraziť celý popisViem,že ich je tu už zopár ale ako som tak blúdila po vareche tak takýto som nenašla,preto sa s ním chcem s Vami podeliť. Jednoduchý a rýchly aj pre tých čo kuchyňu obchádzajú alebo sú len začiatočníci. Recept je z časopisu ktorý vydáva jeden supermarket každý mesiac,je plný receptov a každý mesiac su vybrané tri sezónne ovocia a zelenina. Mesiac jún okrem tekvice a baklažánu patrí aj kiwi. Takže som sa dnes rozhodla urobiť zmenu v klasickom banánovom chlebe a vyskúšať tento.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si dáme roztopiť maslo a necháme ho vychladnúť. Rúru predhrejeme na 180 °C a pokračujeme ďalej. Do misky si dáme múku,škoricu,kokos,cukor,PDP .......
-
2
.........všetky suché suroviny spolu premiešame aby sa nám spojili a urobíme dierku v strede..........
-
3
.... 3 kiwi a banán ošúpeme .....
-
4
...... a popučíme v miske s vidličkou .....
-
5
..... 2 vajíčka rozbijeme ......
-
6
......zľahka vyšľaháme ....
-
7
........ pridáme roztopené maslo,mlieko,vanilkový extrakt a zĺahka vyšĺaháme aby sa nám všetko spojilo ....
-
8
.......... túto zmes vlejeme do dierky a pridáme celý obsah našej kiwovo - banánovej zmesi ....
-
9
.... a všetko spolu premiešame ......
-
10
...... do formy na chleba dáme papier na pečenie tak aby nám prečnieval z bokov (je to preto aby sa nám potom lepšie vyberal z formy) a celé cesto vylejeme do formy (moja forma má rozmer 22x11cm) ....
-
11
....... zvyšné dve kiwi ošúpeme, nakrájame na kolieska a poukladáme na vrch. Vložíme do rúry a pečieme cca 45 minút na 180 °C (rúru počas pečenia neotvárame,keďže chlebík nám ešte pekne narastie tak aby nám náhodou nespadol).....
-
12
....... hotový chlebík keď je hotový tak by mal byť pekne hnedý a mäkký. Vytiahneme z rúry a necháme ešte postáť 5 minút vo forme a potom ho opatrne preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť ........
-
13
.......no a ešte prierez. Rýchle, chutné a jednoduché.
Diskusia k receptu