Foto: 3sandra3
Recept pochádza z časopisu Dobré jedlo. Vyskúšala som a môžem povedať, že je veľmi dobrý. Vyskúšajte aj vy.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
2 PL horúca |
|
50 ml |
|
150 g |
|
2 PL |
|
50 g mleté |
|
Na zdobenie: | |
1 bal. |
|
Jablkové pyré: | |
1,5 kg |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
Jablkový krém: | |
1 kg |
|
100 g |
|
2 bal. |
|
Jablková šľahačka: | |
3 PL |
|
500 ml |
|
50 g |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Jablkové pyré: Jablká očistíme, nakrájame na mesiačiky či kocky, dáme do hrnca, pridáme citr. šťavu, podlejeme vodou a rozvaríme. Jablká rozmixujeme.
- 2
Cesto: Rúru vyhrejeme na 175 st.Celzia. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu, vymiešame do peny. Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a mleté orechy. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do cesta. Cesto rozotrieme na plech /rozmery: 25x38 cm/ vymazané maslom a pečieme 5 minút. /Moja pozn.- mne sa zdalo 5 minút pečenia málo, tak som ho piekla cca 10-12 minút/. Necháme vychladnúť.
- 3
Jablkový krém: V horúcom jablkovom pyré rozpustíme cukor. Privedieme k bodu varu a vlejeme krémové prášky rozmiešané v150 ml vody. Približne minútu povaríme a odstavíme. Miešame, kým krém nie je vlažný. /Moja pozn.- ja som pridala do pyré aj 1 PL mletej škorice a pol čajovej lyžičky perníkového korenia/.
- 4
Jablková šľahačka: Smotany vyšľaháme s cukrom a so stužovačmi. Postupne zľahka vmiešame jablkové pyré.
- 5
Záver: Na vychladnuté upečené cesto nalejeme vlažný jablkový krém. Po stuhnutí rozotrieme jablkovú šľahačku a posypeme škoricovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10806486_81187887...