Jemné jablkové rezy

3sandra3 - fotka3sandra3, 23. novembra 2014
Jemné jablkové rezy
Foto: 3sandra3

Recept pochádza z časopisu Dobré jedlo. Vyskúšala som a môžem povedať, že je veľmi dobrý. Vyskúšajte aj vy.

Suroviny

Cesto:
4 ks
150 g
2 PL horúca
50 ml
150 g
2 PL
50 g mleté
Na zdobenie:
1 bal.
Jablkové pyré:
1,5 kg
2 PL
100 ml
Jablkový krém:
1 kg
100 g
2 bal.
Jablková šľahačka:
3 PL
500 ml
50 g
2 bal.




Postup

  1. 1

    Jablkové pyré: Jablká očistíme, nakrájame na mesiačiky či kocky, dáme do hrnca, pridáme citr. šťavu, podlejeme vodou a rozvaríme. Jablká rozmixujeme.

  2. 2

    Cesto: Rúru vyhrejeme na 175 st.Celzia. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu, vymiešame do peny. Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a mleté orechy. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do cesta. Cesto rozotrieme na plech /rozmery: 25x38 cm/ vymazané maslom a pečieme 5 minút. /Moja pozn.- mne sa zdalo 5 minút pečenia málo, tak som ho piekla cca 10-12 minút/. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Jablkový krém: V horúcom jablkovom pyré rozpustíme cukor. Privedieme k bodu varu a vlejeme krémové prášky rozmiešané v150 ml vody. Približne minútu povaríme a odstavíme. Miešame, kým krém nie je vlažný. /Moja pozn.- ja som pridala do pyré aj 1 PL mletej škorice a pol čajovej lyžičky perníkového korenia/.

  4. 4

    Jablková šľahačka: Smotany vyšľaháme s cukrom a so stužovačmi. Postupne zľahka vmiešame jablkové pyré.

  5. 5

    Záver: Na vychladnuté upečené cesto nalejeme vlažný jablkový krém. Po stuhnutí rozotrieme jablkovú šľahačku a posypeme škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu

ancicka
môžu byť ozaj dobré,ja si ich uložím a vyskušam niekedy.kk
danila
zaujímavý koláč, keď budem mať veľa jabĺk vyskúšam, už ju v šuplíku jablkové koláče
3sandra3
je naozaj chutný, ja som pridala na koláč pod pyré pár piškót.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia