Jesenná kačacinka fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 18. septembra 2011
Jesenná kačacinka (fotorecept)
Foto: sjuz

Kačacie stehná na červenom víne s jablkami v alkohole a pečenými zemiakmi s rozmarínom-

2,5 hod/ 10 min minút
na 170/220 °C

Suroviny

6 ks
150 g
2 stredne veľké
štvrťka klasické
3 ks
2 palice
3strúčiky
2 PL
2 PL
1 l - bude stačiť aj Beaujolais kvalitnejšie
5 vetvičiek
3 ks
1 vanička
1 PL horký




Postup

  1. 1

    Marinádu si pripravíme o deň skôr: Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, stopkatý celer a mrkvu. Pridáme celé korenie čierne a nové a bobkový list. Nesolíme.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Orestované zalejeme litrom červeného vína, necháme ešte pár minút povrieť, aby sa vyparil alkohol, a marinádu ochladíme.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutej vložíme kúsky mäsa, prikryjeme a marinujeme v chladničke cez noc.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalší deň. Nakrájame si slaninku a cesnak.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na masle orestujeme slaninku s cesnakom.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opečené vyberieme na tanier a na výpeku opečieme z oboch strán stehná z marinády. pridáme štamprlík koňaku. Stehná vložíme do pekáča, kde sa budú s marinádou piecť.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Precedíme marinádu, a zeleninu z nej dáme na panvicu do výpeku s očistenými šampiňónmi a restujeme. Poprášime múkou a necháme minútku postáť.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do pekáča ku stehnám pridáme zeleninu z panvice, a zalejeme precedenou marinádou. Osolíme a pridáme vetvičky tymianu.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prikryté pečieme v rúre na 170 st. C cca 2,5 hod do mäkka. Priebežne skontrolujeme, či je už mäsko mäkké. Približne v polovici pridáme lyžicu horkého kakaového prášku.

  10. 10

    Pripravila som si jablká v alkohole a domáci jablkový džem

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď boli stehná upečené, vybrala som ich na plech, potrela maslom a zapiekla do chrumkava, cca 10 minút na 220 st. C.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Výpek som zliala, vybrala korenie, byliny a rozmixovala na krém. Ten som dala do hrnca na sporák, pridala trochu šťavy z jabĺk v alkohole a lyžicu džemu, a prevarila, len kým sa džem rozpustil. Dodalo to šťave osviežujúcu príchuť.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A potom som už len naservírovala na tanier mäsko na šťave na ktoré som dala lyžičku jablkového džemu. Ako príloha boli pečené voňavé rozmarínové zemiaky a jablká v alkohole.

    Jesenná kačacinka (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

sjuz
danculka, ona je taká tmavá z toho vína, v ktorom sa marinovala a piekla...viem, že vyzerá pripečeno:)))
bimka
..už na tých fotkách to vyzerá tak lákavo, že človek má hneď na to chuť...ak by to videl manžel, tak zajtra by som ti musela aj robiť....
frezia68
Krásny recept a hoci predpokladám,že ho nebudem robiť kvôli tomu vínku,ukladám....veď možná raz niekedy?
peter9766
A nedá sa to spraviť aj s kurčaťom alebo husou ? Recept môže byť super...
babav
Krasne stehienka ....zaujimava marinada,iste nie zo slovenskej kuchyne;-)
hacon
mna by zaujímali tie jablká v alkohole -postup. V rozpise je jablkový džem a pri varení sa použili jablká v alkohole aj džem...???
sjuz
@hacon - áno, džem do výpeku, a navrch mäsa, a jablká ako príloha - jablká v alkohole som kúpila, a džem som urobila z jabĺk - jabĺčka sa olúpu, nakrájajú, dajú do hrnca, pridá sa šťava z pomaranča a citróna a ko aj ich kôra, dva sáčky kamilkového čaju,cukor hnedý, a prikryté dusíme do mäkka. Potom vyberieme čaj, pridáme med, a želírovací cukor, povaríme a plníme do pohárov.
tunde1977
Júúúúj..... mňam, Sjuz vyzerá to kráľovsky!!! Krásne opísaný recept. Gratulujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia