Zdravé tekvicovo-pomarančové cupcakes

sweetlaab - fotkasweetlaab, 5. decembra 2015
Zdravé tekvicovo-pomarančové cupcakes
Foto: sweetlaab

Tento recept je z maskarpone zmiešaným s nízkotučným tvarohom a gréckym jogurtom. Je sfarbený oranžovými farbami z Hokkaido tekvice, ktorá obsahuje veľa vitamínu A a má sviežu príchuť z pomaranča. Ozdoba s pomarančovým nízkotučným karamelom a ozdobné hviezdičky z kandizovaného pomaranča môžu tento cupcake spraviť aj vianočným zákuskom. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/12/healthy-pumpkin-orange- cupcakes-zdrave.html

12
porcií
90 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
2 ks
1/2 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 ČL bez fosfátov
1 2/3 hrnčeka
1 1/2 hrnčeka tekvicové
3 PL (alebo šťava)
 štipka
 štipka
1 ČL
1/2 ČL
Plnka :
250 g
250 g nízkotučný
140 g bez tuku biely
8 PL
2 ČL postrúhaná
Ozdoba :
1 ks kandizovaný
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame cukor, vajíčka, olej, potom pridáme mlieko a vymiešame

  2. 2

    Vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom

  3. 3

    Pridáme koreniny, soľ a šťavu

  4. 4

    Vmiešame tekvicové pyré, ktoré sme pripravili z pečenej Hokkaido tekvice nakrájanej na malé kocky a zmiešanej s 2 lyžicami olivového oleja; dali sme ju na plech a piekli 30 min pri 180 °C do zmäknutia a mierneho opraženia

  5. 5

    Papierové košíčky naplníme do 3/4 objemu s cestom , ktoré dáme potom do formičky na 12 mufinov/cupcakes, pečieme asi 45 – 60 min pri 180 °C, alebo pokiaľ špáradlo zostane čisté keď ho vytiahneme zo stredu koláčika

  6. 6

    Plnka: Všetky zložky zmiešame a mixujeme s ručným šľahačom, aby sme krém nadýchali, predtým odstránime všetku vodu a srvátku, ktorá môže byť v jogurte, alebo tvarohu

  7. 7

    Krém necháme chladiť, aby spevnel, potom cukrárskym vreckom nanesieme stuhnutý krém na 12 vychladených cupcakes, koláčiky udržujeme v chlade

  8. 8

    Ozdobíme s kandizovaným pomarančom a pomarančovým karamelom pripraveným domácim receptom, ktoré sú uvedené na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/12/healthy-pumpkin-orange-cupcakes-zdrave.html

Diskusia k receptu

sweetlaab
Ďakujem Cesminaz, ano sú chutné, najlepšia je plnka, ale kým sa mi podarilo cesto a plnka, musela som to skúsiť až na druhý krát.
sweetlaab
Ďakujem Babav, tvoje muffinky majú zaujímavú a zdravú kombináciu, vyskúšam :-)
martamm
@sweetlaab , sklanam sa pred Tebou, v Tvojom veku si nam ponukla krasny dezert, vyuzila si vynikajuce ingrediencie, ktore zarucuju ten "naj" kulinarsky zazitok, tesim sa, ze aj od mladsich cukrarok sa mam co ucit, Tvoj recept urcite pripravim, som zvedava na jeho chut :
sweetlaab
Ďakujem Martamm že sa Ti páči môj recept, dúfam že bude aj chutiť, mne to trochu dlhšie trvalo, kým sa mi to podarilo tak ako som chcela, najdôležitejšie je aby cesto bolo nadýchané a krém sa neroztekal. Ak by sa použil len maskarpone na plnku, alebo syr Philadelphia, ktoré majú pevnú konzistenciu, tak problém to nie je
(...a čo sa týka veku, na tom nezáleží .. :-)
anikahl18
Až teraz som ich piekla aj keď som ich mala uložené už dávno . Konečne Muffiny čo sa vydarili. Tekvicu som nepiekla len rozmixovala na pyré ( buternut squash) nie Hokaidó chuťovo podobne len preto ze som pozrela az neskoro ze má byt pečená . AJ tak boli vydarene
sweetlaab
@Anikahl18 (11.1.2018 14:43)

Ďakujem, to som rada že vyšli, a to rozmixované pyré bez pečenia tekvice tiež môže byť lepší krok, lebo sa ušetrí čas a robota ... pečenie tekvice a inej zeleninky, niekedy do skaramelizovania, možno len dodá špeciálnejšiu chuť :-)